Απορρίφθηκαν οι δύο από τις τρεις εισαγγελικές αιτήσεις άρσης βουλευτικής ασυλίας που τέθηκαν σήμερα, Πέμπτη, σε ψηφοφορία ενώπιον της Ολομέλειας. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 206 βουλευτές.

Απορρίφθηκε αίτηση άρσης βουλευτικής ασυλίας σε βάρος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου. Υπέρ της άρσης τάχθηκαν 16 βουλευτές, κατά της άρσης 174 βουλευτές και «παρών» δήλωσαν 16 βουλευτές.

Απορρίφθηκε αίτηση άρσης βουλευτικής ασυλίας σε βάρος του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, για υπόθεση συμμετοχής του σε κινητοποίηση πολιτών κατά ΧΥΤΑ. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του τάχθηκαν 15 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 189 βουλευτές και δύο βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Εγκρίθηκε, αντιθέτως, η αίτηση άρσης ασυλίας σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Κέλλα για υπόθεση προστίμου σε βάρος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον καιρό που ήταν αντιδήμαρχος. Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν 147 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 49 βουλευτές και 10 βουλευτές δήλωσαν «παρών».