Αποτροπιασμό προκαλεί η εικόνα μνημείων στο κέντρο της Αθήνας, που τις τελευταίες ημέρες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο βανδάλων.

Εκτός από τα συνθήματα στον ιερό ναό της Παναγίας Καπνικαρέας, στην Ερμού, και στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, άγνωστοι αποκεφάλισαν το άγαλμα της ηθοποιού Κυβέλης και έβαψαν με σπρέι το άγαλμα του ποιητή Κωστή Παλαμά και την προτομή του Γρηγορίου Ξενόπουλου, έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Την Τετάρτη το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι συνεργείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών ξεκίνησε τον καθαρισμό του γκράφιτι από τον ναό της Παναγίας Καπνικαρέας.

«Ο βανδαλισμός στο Πολυτεχνείο δεν είναι τέχνη που προκάλεσε η κρίση. Είναι καραμπινάτη βεβήλωση που προσβάλλει την αισθητική μας και υποβαθμίζει το περιβάλλον που ζούμε. Το ξεκαθάρισα, ότι ο δήμος Αθηναίων, όπου μπορεί, θα προστρέχει σε βοήθεια και θα αποκαθιστά τις ζημιές που προκαλούνται. Αλλά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η ανοχή στην ανομία» δηλώνει στην Καθημερινή ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης, τονίζοντας:

«Επί έξι μήνες καθαρίζαμε από κακότεχνο γκράφιτι, κατά κυριολεξία από μουτζούρες, την Αθηνάς, την Ερμού και τη Σταδίου. Αν κάποιοι θεωρούν ότι η πόλη και οι αστικές υποδομές της, δεν αποτυπώνουν επαρκώς την κρίση στη χώρα, θα μας βρουν αντιμέτωπους. Αντιμέτωπους με την ανομία και με ό, τι συμβάλλει στην καταρράκωση του».