Η γκάμα της Mercedes αναμένεται να εμπλουτιστεί με πληθώρα plug – in ( επαναφορτιζόμενων) υβριδικών μοντέλων τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, το γερμανικό αστέρι αναμένεται να έχει στη γκάμα της 10 υβριδικά μοντέλα έως το 2017.

Ήδη κυκλοφορεί η νέα C350 Plug-in Hybrid . Τα επόμενα δύο χρόνια υβριδικές εκδόσεις θα έχουν οι σειρές GLC, GLE Coupe, GLS, E-Class και V-Class.

Η plug- in Mercedes C-Class, που διατίθεται και στην ελληνική αγορά., κινείται από ένα υβριδικό σύνολο που αποτελείται από έναν 2λιτρο βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ που σε συνδυασμό και των δύο μοτέρ η ισχύς του αγγίζει τους 279 ίππους.

Σε επιδόσεις, τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 5,9 δευτερόλεπτα, ενώ ξ τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ/ώρα (6,2 δευτ. και 246 χλμ/ώρα οι αντίστοιχες τιμές για την estate έκδοση). Το αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει 31 χλμ αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του.

Η γερμανική φίρμα αναφέρει ότι η μέση κατανάλωση είναι στα 2.1 λίτρα/100χλμ. Το νέο μοντέλο κοστίζει στην ελληνική αγορά 54.500 ευρώ.