Tην σταδιακή της αποχώρηση από την αγορά της Ρωσίας σχεδιάζει η Opel και συγκεκριμένα η «μαμά» GM. Συγκεκριμένα, σήμερα, η General Motors ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αλλάξει το επιχειρηματικό μοντέλο της στη Ρωσία. Η GM θα δώσει έμφαση στην Cadillac και σε θρυλικά, όπως αναφέρει, μοντέλα της Chevrolet.

Σύμφωνα με το νέο επιχειρησιακό πλάνο, η Opel θα αποχωρήσει από την αγορά μέχρι το Δεκέμβριο του 2015.

«Αυτή η αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου μας στη Ρωσία γίνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής μας για τη διασφάλιση μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε,» δήλωσε ο Πρόεδρος της GM, Νταν Αμάν. «Με αυτή την απόφαση αποφεύγεται σημαντική επένδυση σε μία αγορά με ιδιαίτερα δύσκολες μακροπρόθεσμες προοπτικές.»

Το πλάνο προβλέπει την παύση της παραγωγής στο εργοστάσιο GM Auto στην Αγία Πετρούπολη Επιπλέον, η συμβατική συναρμολόγηση οχημάτων Chevrolet στο GAZ θα διακοπεί το 2015.

Η κοινοπραξία GM-AVTOVAZ θα συνεχίσει να κατασκευάζει και να εμπορεύεται την τρέχουσα γενιά του Chevrolet NIVA. Η παγκόσμια, πολυτελής μάρκα Cadillac της GM θα τονωθεί με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη στη Ρωσία τα επόμενα χρόνια εν όψει πολυάριθμων προϊοντικών λανσαρισμάτων.