Καβγάς ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ Κ. Τασούλα και τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά ξέσπασε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, όταν ο πρώτος διατύπωσε υπαινιγμούς για το αριστερό παρελθόν του δεύτερου προκαλώντας την έντονη αντίδρασή του.

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «σε μια χώρα η οποία είναι κατά βάση επιρρεπής στην αριστερή ιδεολογία, είναι μόδα στην Ελλάδα να είσαι αριστερός, είνια καριέρα και αποδίδει».

«Νομίζω αποδεικνύεται και από τη δική σας σταδιοδρομία», πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Τασούλα να ανακαλέσει.

«Έχω άποψη. Δεν το είπα για να σας προσβάλλω. Προηγουμένως είπατε ότι ήσασταν στέλεχος επί Γεωργίου Παπανδρέου. Από εσάς το έμαθα», του απάντησε ο κ. Τασούλας, ο οποίος αν και επικαλέστηκε την σαρκαστική του διάθεση φαίνεται ότι δεν έπεισε τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας που του είπε ότι είναι ντροπή οι υπαινιγμοί που διατύπωσε ενώ επικαλέστηκε το αντιδικτατορικό του αγωνιστικό παρελθόν, προκαλώντας τον πρώην υπουργό της ΝΔ να πει πού ήταν επί χούντας.

«Να μας πείτε τι κάνατε επί χούντας», τον ρώτησε ο κ. Κοτζιάς.

«Ήμουν μαθητής του δημοτικού σχολείου και μάλιστα αριστούχος», του απάντησε ο κ. Τασούλας.

Ωστόσο, η αντιπαράθεση συνεχίστηκε με τον κ. Κοτζιά να του επισημαίνει ότι βασανίστηκε επί χούντας και να τον καλεί «να σέβεται τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν» και τον κ. Τασούλα να του απαντά: «Δεν μίλησα για την αντίστασή σας επί χούντας. Μίλησα για τη μόδα του αριστερισμού που επικράτησε στην Ελλάδα μετά το ‘74 και γι’ αυτό επιμένω».