Έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα συγκεντρωθούν και πάλι σήμερα, Τετάρτη, οι υλοτόμοι-δασεργάτες των Σκουριών. Στόχος τους είναι να ασκήσουν πίεση στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη προκειμένου να βάλει την υπογραφή του ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Η άδεια υλοτόμησης είχε ανακληθεί προκειμένου να διενεργηθούν οι αναγκαίοι έλεγχοι από τις υπηρεσίες του υπουργείου για την αποψίλωση μιας έκτασης 300 στρεμμάτων στην περιοχή Καρατζά. Στον συγκεκριμένο χώρο σχεδιάζεται να γίνει εναπόθεση παραπροϊόντων εξόρυξης από τα μεταλλεία στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου τελικά «προέκυψε η νομιμότητα των μέχρι σήμερα πρωτοκόλλων και κατόπιν αυτού θα εφαρμοστεί ο νόμος».

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι ο κ. Τσιρώνης δεν πρόκειται να προχωρήσει σε… ανάκληση της ανάκλησης για την άδεια υλοτόμησης. Και αυτό διότι αναμένεται εκδίκαση σχετικής προσφυγής πολιτών στη Δικαιοσύνη κατά της άδειας επέμβασης και της κοπής των δέντρων στις Σκουριές.

«Κατά τη διάρκεια της εκκρεμοδικίας δεν μπορεί ο υπουργός να υπογράψει για να ξεκινήσει και πάλι η υλοτόμηση. Τι θα γίνει αν συνεχιστεί η αποψίλωση του δάσους και τελικά η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώσει τους πολίτες; Θα έχει χαθεί μεγαλύτερο κομμάτι του δάσους» αναφέρει στο Βήμα στέλεχος του υπουργείου.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ασκούνται πιέσεις στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να ξεκινήσει έλεγχος της ΑΕΠΟ (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων) του έργου της «Ελληνικός Χρυσός» και όχι μόνο των επιμέρους αδειών που εκδίδονται κατ’ εφαρμογήν της.