Ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να κερδίσει στο πρώτο γκραν πρι της χρονιάς, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην πίστα Άλμπερτ Παρκ στη Μελβούρνη. Ο Χάμιλτον με το μονοθέσιο της Mercedes έκανε έναν χαλαρό αγώνα και χωρίς κανένα πρόβλημα, οδήγησε με άνεση το καλοστημένο μονοθέσιο της γερμανικής φίρμας.

Πίσω του ο ομόσταβλος του, ο Νίκο Ρόσμπεργκ, που δεν κατάφερε να πλησιάσει κάτω από τα 1.3 δεύτερα τον Βρετανό οδηγό και νικητή του πρώτου γύρου και αρκέστηκε στη δεύτερη θέση, κάνοντας για την ομάδα της Mercedes το 1-2.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, δίνοντας μια θέση στο βάθρο για την Ferrari.

Όσον για τον Μάσα, ο Βραζιλιάνος οδηγός δεν κατάφερε ποτέ να πλησιάσει το μονοθέσιο του Φέτελ και έμεινε τέταρτος μέχρι το φινάλε του αγώνα με το μονοθέσιο της Williams.

Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση του 22χρονου Φελίπε Νασρ, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Formula1 με τη Sauber, και τερμάτισε πέμπτος. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Ντανιέλ Ρικιάρντο. Εξαιρετικό ξεκίνημα έκανε και ο πρωτοεμφανιζόμενος Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, ο οποίος είδε την καρό σημαία στην ένατη θέση δίνοντας .

Απογοήτευσαν οι δύο Manor της Marussia, καθώς δεν συμπλήρωσαν ούτε γύρο στις κατατακτήριες δοκιμές, με αποτέλεσμα να μην εκκινήσουν ποτέ.

Το επόμενο γκραν πρι είναι στη Μαλαισία, στις 27-29 Μαρτίου