«Το έχω πάρει το βουλευτικό αυτοκίνητο, αυτό είναι η αλήθεια. Δεν είναι εκεί το θέμα και πολλοί θα το επιστρέψουμε κατά τη γνώμη μου» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, μετά την έντονη δυσφορία που έχει διαμορφωθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψουν τα υπηρεσιακά και τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα. Η δυσφορία του Πρωθυπουργού προήλθε, καθώς είχε κάνει έντονες παρατηρήσεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί αψήφησαν την προτροπή του.

«Ο βουλευτής πρέπει να είναι στη Βουλή, αλλά πρέπει να είναι και στην κοινωνία» είπε ο κ. Βίτσας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM99,5.

Εξήγησε ότι μαζί με τον Βασίλη Μουλόπουλο έχουν καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ένα συνολικό πρόγραμμα που αφορά στη χρηματοδότηση κομμάτων και στα βουλευτικά δικαιώματα και προνόμια «ώστε να διευκολύνεται από τη μία μεριά στην επιτέλεση του έργου ο βουλευτής και αυτό να γίνεται με το μικρότερο δυνατό κόστος».

«Ιδιαίτερα για τους βουλευτές της περιφέρειας, θα πρέπει να διαμορφωθούν κάποιες συνθήκες. Υπάρχουν λογικές τέτοιες ώστε να διευκολύνονται και να έρχονται σε επαφή γιατί τα χωριά μερικές φορές είναι πολύ μακριά» τόνισε ο ο κ. Βίτσας.

Για τις διαπραγματεύσεις σημείωσε ότι δεν έχει χαθεί χρόνος, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί χρόνος «για να διαμορφωθεί ένα διαφορετικό πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνεται η συζήτηση και η διαπραγμάτευση».

«Έχουμε αποδεχτεί ότι σε αυτό το τετράμηνο ο προϋπολογισμός θα είναι ισοσκελισμένος και ορισμένα μέτρα που θα θέλαμε να τα κάνουμε αμέσως τα βάζουμε είτε προς συζήτηση, είτε για μετά. Δεν ήμασταν και χθες στην κυβέρνηση και όσο και να είχαμε προετοιμαστεί, βγαίνουν καινούργια προβλήματα μπροστά μας» είπε.