Και νέα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τις εν εξελίξει έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη δημοσιεύτηκαν, μετά από σχετική διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 39χρονου που συνελήφθη στις 28 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, σε εκτέλεση εντάλματος του ειδικού ανακριτή-εφέτη Αθηνών, για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών, παράνομη κατοχή πολεμικών τυφεκίων και πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών τρομοκρατικής οργάνωσης.

Πρόκειται για τον Χρήστο Ροδόπουλο του Ηλία και της Βασιλικής, που γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1976 στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότιαπό τις εργαστηριακές-συγκριτικές εξετάσεις DNA που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών διαπιστώθηκε ότι γενετικό υλικό (DNA) του 39χρονου ταυτίζεται με γενετικό υλικό που έχει εντοπιστεί:

*Σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (φάκελο) που εστάλη στον Πρόεδρο Εφετών Αθηνών αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας Δημήτριο Μόκκα. Ο φάκελος ανεφλέγη την 1η Σεπτεμβρίου 2013 στο σπίτι του δικαστικού.

*Σε αυτοσχέδιο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε βραδινές ώρες της 23-03-2014, στην κεντρική είσοδο κτιρίου που στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Κορυδαλλού, και ο οποίος εξουδετερώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

*Στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό (δέμα) που απεστάλη στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, την 30-04-2014.

*Σε πειστήρια τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κρησφύγετο-«γιάφκα» που εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Περαχώρας Λουτρακίου, μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, στις 03-01-2015.

*Σε πειστήρια που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο άλλο κρησφύγετο-«γιάφκα» στην περιοχή της Αναβύσσου Αττικής, όπου διέμενε ο Ξηρός μέχρι τις 03-01-2015.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία δημοσίευσε και φωτογραφίες «καταφανώς πλαστού» Δελτίου Ταυτότητας, υπό στοιχεία Τσιριγώτη Γεωργία του Βασιλείου και της Φωτεινής, γεννηθείσα στις 18 Ιανουαρίου 1990 στην Αθήνα, δημότης Κηφισιάς Αττικής, με αριθμό δημοτολογίου 36204/5 και ύψος 1.65, στο οποίο υπάρχει φωτογραφία της συλληφθείσας Αγγελικής Σπυροπούλου.

Το συγκεκριμένο πλαστό Δελτίο Ταυτότητας βρέθηκε και κατασχέθηκε στη διενέργεια έρευνας σε μονοκατοικία στο Αιάντειο Σαλαμίνας.