Μετά από σχεδόν 10 χρόνια, οι δικαστές του εφετείου δείχνουν εδώλιο, που καταλήγει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για 64 κατηγορούμενους προκειμένου να δικαστούν για τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Η κατηγορία που τους φέρνει αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη αφορά στη σύμβαση 8002, που αφορούσε την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ.

Μεταξύ άλλων, στο εδώλιο παραπέμπονται οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Θόδωρος Τσουκάτος, 13 Γερμανοί, πρώην στελέχη της μητρικής εταιρίας, καθώς και πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ.

Οι πράξεις που τους αποδίδονται, κατά περίπτωση, είναι: ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, καθώς και συνεργεία στις πράξεις αυτές.

Με το ίδιο βούλευμα, απαλλάσσονται από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης 80 κατηγορούμενοι καθώς και κάποιοι εξ αυτών για επιμέρους πράξεις λόγω παραγραφής.

Aπ’όλες τις κατηγορίες απαλλάσσονται τα παιδιά του έως σήμερα καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα.

Με το βούλευμα τέλος, διατηρούνται τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των Μιχάλη Χριστοφοράκου , Χρήστου Καραβέλα και του τραπεζίτη Ζαν-Κλοντ Οσβαλντ.

Στο μεταξύ ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος της Χρυσάνθης (Σαλίνας) Καραβέλα, έκανε την ακόλουθη δήλβση, μετά την παλλαγή της πελάτισσάς του:

«Εκφράζω τη βαθειά ικανοποίηση και χαρά μου για το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο απαλλάσσεται πλήρως και για όλες τις κατηγορίες η εντολέας μου Σαλίνα Καραβέλα, πρωτότοκη κόρη του Χρήστου Καραβέλα.

»Είχα δηλώσει στο παρελθόν ότι τη Σαλίνα αποφυλάκισε πρώτη η ελληνική κοινωνία και ακολούθησαν τα όργανα της Δικαιοσύνης.

»Απόηχο του πρωτοφανούς εκείνου και συγκινητικού κλίματος συμπαράστασης της κοινωνίας αποτελεί και το σημερινό αθωωτικό βούλευμα. Τέλος, είναι πια ξεκάθαρο και σεβαστό ότι ο ελληνικός λαός αρνείται και αντιδρά αποφασιστικά στην ποινικοποίηση των συγγενικών σχέσεων και δεσμών. Και αυτό αποτελεί διαχρονικό δίδαγμα και παρακαταθήκη».