Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας, κατά το τελευταίο εξάμηνο, λήστευαν οδηγούς ταξί και Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων.

Συνελήφθησαν στην περιοχή των Αχαρνών πέντε Ρομά, ένας 13χρονος, δύο 16χρονοι, ένας 22χρονος κι ένας 23χρονος, ενώ αναζητείται άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

Οπως προέκυψε, οι δράστες μίσθωναν ταξί από διάφορες περιοχές της Αττικής και αφού τα οδηγούσαν στην περιοχή των Αχαρνών, εντός του καταυλισμού Ρομά στην Αγία Σωτήρα, ακινητοποιούσαν τους οδηγούς και με τη χρήση σωματικής βίας ή με την απειλή μαχαιριών, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Σε άλλες περιπτώσεις τοποθετούσαν πέτρες επί του οδοστρώματος, σε διάφορες οδούς στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, διέκοπταν την κυκλοφορία των οχημάτων, ακινητοποιούσαν τους διερχόμενους οδηγούς και με τη χρήση σωματική βίας ή με την απειλή μαχαιριών τούς λήστευαν.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει 17 ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί και Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς και μία διάρρηξη-κλοπή από Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.