Απολύτως ψευδείς χαρακτήρισε τις πληροφορίες που φέρουν την Ελλάδα να χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο στήριξης ύψους 30-50 δισ. ευρώ ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ σε συνέντευξή του στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών ουσιαστικά διέψευσε τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Λούις Ντε Γκίντος, που προχθές ανέφερε πως έχουν ήδη ξεκινήσει σε επίπεδο κρατών – μελών της ευρωζώνης οι συζητήσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Bloomberg ο Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε απολύτως ψευδή τα δημοσιεύματα που θέλουν την Ελλάδα να χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο στήριξης σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο.

«Όταν το υφιστάμενο πρόγραμμα ολοκληρωθεί με μια αγαστή συνεργασία Ελλάδας-ευρωζώνης και εφόσον η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να το εξετάσουμε. Δεν έχουμε συζητήσει κάτι συγκεκριμένο και σίγουρα δεν γνωρίζω κάτι σχετικό με ποσά», ανέφερε.

Ο Ντάισελμπλουμ εξέφρασε με έμμεσο τρόπο την δυσαρέσκεια του για τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας αφενός ότι δεν έχουν γίνει πολλά μέχρι στιγμής και αφετέρου ότι οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.

«Υπάρχει πολλή ρητορική στο εσωτερικό (της Ελλάδας). Κέρδισαν τις εκλογές με πολλές υποσχέσεις τις οποίες δεν έχουν χρήματα να υλοποιήσουν», ανέφερε.