Κυκλοφορεί στο Ιντερνετ με τον τίτλο «Κάντε τη φετινή χρονιά αυτή που ΕΣΕΙΣ θα ανακαλύψετε έναν νέο προορισμό». Το μόνο βέβαιο ωστόσο είναι ότι δεν πρόκειται για ταξιδιωτική διαφήμιση. Είναι το νέο «χτύπημα» του Μπάνκσι, του βρετανού «γνωστού – άγνωστου» καλλιτέχνη, αυτή τη φορά από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο διασημότερος γκραφιτάς στον κόσμο βρέθηκε στη Λωρίδα της Γάζας για μία «μυστική αποστολή»: να κινηματογραφήσει την πραγματική καθημερινότητα των Παλαιστινίων.

Στο περίπου δύο λεπτών βίντεο, το οποίο ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Μπάνκσι παρουσιάζει συγκλονιστικές εικόνες από τη μετά τον πόλεμο των 50 ημερών Γάζα, συνοδευόμενες από μεγάλη δόση ειρωνείας.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στις «ευκαιρίες ανάπτυξης» για να προσθέσει ότι δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο από τις συγκρούσεις τού περασμένου καλοκαιριού, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 2.000 Παλαιστίνιοι – εκ των οποίων 539 παιδιά – και 67 ισραηλινοί στρατιώτες.

Σε άλλο σημείο του βίντεο επισημαίνεται ότι η «Γάζα χαρακτηρίζεται συχνά ως η μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου επειδή δεν επιτρέπεται σε κανέναν να μπει ή να φύγει». «Αυτό όμως ακούγεται κάπως άδικο για τις φυλακές», σχολιάζει με νόημα ο Μπάνκσι. «Στις φυλακές δεν κόβεται το ρεύμα και το πόσιμο νερό τυχαία σχεδόν κάθε μέρα»…