Επίθεση κατά του υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά εξαπέλυσε την Πέμπτη μέσω του ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή τη στάση του για την αριστεία στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Ο Θ. Πάγκαλος πάντως σε μια πράξη αυτοκριτικής καυτηρίασε και την κατάργηση της αριστείας και των πρότυπων – πειραματικών σχολείων από το ΠΑΣΟΚ το ’81.

«Ο πραγματικός αριστερός θέλει την αριστεία. Ο Μπαλτάς είναι εθνικοσοσιαλιστής, απερίγραπτα κομπλεξικός, φαινόμενο κοινωνικού περιθωρίου… Είναι η νοοτροπία τους τέτοια ό,τι δεν καταλαβαίνουν το εξαφανίζουν, ζούμε μια υφέρπουσα δικτατορία» είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Πάγκαλος για τον υπουργό Παιδείας.

Σύμφωνα με τον Θ. Πάγκαλο «πάσχουμε από ελίτ, μάς λείπει η ξεχωριστή άρχουσα ομάδα… εκτός αν θέλουμε να βράζουμε μες στο ζουμί μας και να ικανοποιηθούμε με βλακώδεις φλυαρίες».

«Εγώ σε όλη μου τη ζωή δεν κόστισα παρά μόνο τα ρούχα μου και τα τροφεία μου, δεν κόστισα μια δραχμή στους γονείς μου» πρόσθεσε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην κατάσταση της οικονομίας

«Το κράτος άρχισε ήδη να μην πληρώνει θα φτάσουμε τέλη Μαρτίου, που το κράτος δεν θα μπορεί όντως να πληρώσει και τότε θα γίνει το «έλα να δεις»» σημείωσε δε ο Θ. Πάγκαλος, με αφορμή και όσα έγιναν γνωστά το βράδυ της Τετάρτης από το υπουργείο Οικονομικώνκαι Οικονομίας.

«Οδεύουμε στην κατάσταση να μην πληρώσουμε τους δανειστές. Μιλάμε για χρεοκοπία και για δραχμή, θα πρόκειται για ιστορική καταστροφή» προειδοποίησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.