Βαρύ παραμένει το κλίμα στη σπουδαστική κοινότητα της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων μετά την εξαφάνιση – θρίλερ του 20χρονου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο Βαγγέλης περιγράφεται ως ήσυχο, ευγενέστατο παιδί, πράος και εσωστρεφής χαρακτήρας.

«Δεν μπορεί να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε, πρέπει να μάθουμε τι έχει γίνει για να φθάσει στο σημείο να εξαφανισθεί» λένε συγγενείς του, οι οποίοι περνούν μαρτυρικές ώρες αγωνίας για την τύχη του.

Η σκιά που πέφτει στη σχολή με τους 120 σπουδαστές βαραίνει ακόμα περισσότερο μετά τις καταγγελίες τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες όλο και πυκνώνουν, για το ανελέητο bullying που φαίνεται ότι είχε υποστεί ο 20χρονος σπουδαστής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία, τα περισσότερα περιστατικά εις βάρος τού Βαγγέλη Γιακουμάκη τοποθετούνται χρονικά πέρυσι τέτοιο καιρό, ώσπου ο νεαρός ζήτησε να αλλάξει δωμάτιο στην εστία της σχολής. Κλειστός χαρακτήρας, φαίνεται ότι «κατάπινε» πολλά και απέφευγε, σύμφωνα με την εικόνα που έχει σχηματίσει η Αστυνομία, να τα εκμυστηρευθεί ακόμα και σε στενά συγγενικά του πρόσωπα. Τα άγρια πειράγματα που, όπως φαίνεται, κατέληγαν σε ψυχολογική βία τα δεχόταν, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα καταγγελίες, από μια συγκεκριμένη ομάδα συμφοιτητών του. Τα πειράγματα, όπως τα αντιλαμβάνονταν οι ίδιοι, φαίνεται ότι έπαιρναν και μορφή εξευτελισμού και διασυρμού.

Το χρονικό. Η αντίστροφη μέτρηση για την εξαφάνισή του άρχισε το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου. Μετά το φαγητό πήγε στο δωμάτιό του και αφού έμεινε για λίγα λεπτά πήρε τα κλειδιά και έφυγε ξαφνικά. Στο δωμάτιο άφησε τα πράγματά του, το μπουφάν του, το πορτοφόλι και το κινητό του, και έφυγε χωρίς να πει τίποτα στον συγκάτοικό του –κινήσεις που δείχνουν ότι σκόπευε να επιστρέψει.

Τα τελευταία ίχνη του ήταν γύρω στις 3.30 το μεσημέρι, όταν πήγε σε ένα κατάστημα στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Με στόχο τη διερεύνηση των καταγγελιών αλλά και φημών περί άσκησης ενδοσχολικής βίας, έχει συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργίας με επικεφαλής τον νομικό Ανδρέα Αθανασόπουλο, που ήδη έχει σπεύσει στα Ιωάννινα ώστε να συντάξει πόρισμα για την απόδοση τυχόν ευθυνών.