Στον προαύλιο χώρο των φυλακών Λάρισας παρέμειναν το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, μετά το πέρας του προαυλισμού τους, περίπου 400 κρατούμενοι της Α΄ και Γ΄ πτέρυγας, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, έπρεπε να επιστρέψουν στα κελιά τους στις 5.45. Ωστόσο, αρνήθηκαν να συμμορφωθούν και παρέμειναν στον χώρο προαυλισμού μέχρι και τις 7, οπότε και επέστρεψαν.

Κύριο αίτημά τους είναι η αλλαγή της διεύθυνσης στο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ ζητούν και την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων Αρχών.

Οπως αναφέρουν σε επιστολή που απέστειλαν προς τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, την οποία υπογράφουν 198 κρατούμενοι από την Α’ πτέρυγα και 149 από την Γ’ πτέρυγα, «η αυθαιρεσία και η κάθε είδους ρατσιστική αντιμετώπιση των κρατουμένων από τη διεύθυνση, αλλά και το προσωπικό της φυλακής, έχει επιφέρει αρνητικό αποτέλεσμα ως προς τη διαβίωσή μας».

Οι κρατούμενοι υποστηρίζουν ότι παραβιάζονται σε μόνιμη βάσηθεμελιώδη δικαιώματά τους, σχετικά με τις άδειες και τις πειθαρχικές ποινές. Χαρακτηρίζουν ανεπαρκή τη σίτισή τους, ενώ θεωρούν ότι είναι ανύπαρκτη η ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψή τους.