Στην ιστορία του ποδοσφαίρου υπήρξαν πολλά επιθετικά τρίο που άφησαν τη σφραγίδα τους.

Μέχρι τη δημιουργία των Τριών Τενόρων υπήρχε και συνεχίζει βέβαια να υπάρχει το περίφημο BBC της Ρεάλ Μαδρίτης (Μπέιλ, Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο), που αποτελεί το αντίπαλο δέος των Τριών Τενόρων.

Πρόγονος του BBC στη Ρεάλ Μαδρίτης υπήρξε η τριπλέτα των Ντι Στέφανο, Πούσκας και Χέντο που διέλυαν τις αντίπαλες άμυνες με αποκορύφωμα τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1960, με αντίπαλο την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, την οποία ισοπέδωσαν με 7-3. Εκείνη την εποχή στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στη Γιουβέντους δέσποζαν οι Μπονιπέρτι, Τζον Τσαρλς και Ομαρ Σίβορι και αποτέλεσαν τους διαδόχους της επίσης πολύ επιτυχημένης τριπλέτας των Σουηδών Γκιούναρ Γκρεν, Γκιούναρ Νόρνταλ και Νιλς Λίντχολμ που έπαιξαν στη Μίλαν την τετραετία 1949-1953 και έμειναν στην ιστορία ως Γκρε-Νο-Λι.

Την οκταετία 1948-1956 ο Πούσκας συμμετείχε σε μία ακόμα ιστορική επιθετική τριπλέτα, μαζί με τους Σάντορ Κότσις και Νάντορ Χιντεγκούτι οι οποίοι δημιούργησαν τον μύθο της πανίσχυρης Ουγγαρίας, ίσως της καλύτερης εθνικής ομάδας όλων των εποχών και της πρώτης εκτός Βρετανίας που νίκησε τους Αγγλους στο γήπεδό τους ύστερα από 90 χρόνια.

Τη δεκαετία του ’60 κυριάρχησε η Αγία Τριάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Τζορτζ Μπεστ, ο Ντένις Λόου και ο Μπόμπι Τσάρλτον. Ολοι τους κατέκτησαν τη Χρυσή Μπάλα του «Φρανς Φουτμπόλ» από το 1964 μέχρι το 1968 με διαφορά δύο χρόνων το κάθε βραβείο.

Την επόμενη δεκαετία το βασικό μέταλλο στο κράμα που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε ποδόσφαιρο ήταν ο Γιόχαν Κρόιφ. Ο Ιπτάμενος Ολλανδός είχε στα εξαπτέρυγά του τον Τζόνι Ρεπ (δεξιά) και τον Πιετ Κάιζερ (αριστερά).

Η μεγάλη Μίλαν της δεκαετίας του ’80 στηρίχθηκε στο ολλανδικό τρίο Φαν Μπάστεν, Γκούλιτ και Ράικαρντ, με τον τελευταίο βέβαια να έχει ρόλο ανασταλτικό αλλά να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της μηχανής.