Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος σε βάρος δύο ατόμων, που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, για εμπλοκή τους σε υπόθεση παράνομης έκδοσης διπλώματος οδήγησης.

Πρόκειται για 48χρονη υπάλληλο σε σχολή οδηγών στη Θεσσαλονίκη και 44χρονο ιδιοκτήτη σχολής οδηγών στο Κιλκίς.

Προηγήθηκε καταγγελία από οδηγό, ο οποίος απευθύνθηκε στη 48χρονη προκειμένου να τον διευκολύνει για την επέκταση του διπλώματός του, από Β΄ σε Γ΄ κατηγορίας, χωρίς να τηρηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Η υπάλληλος απαίτησε το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει, σε συνεργασία με τον 44χρονο, για τη διευθέτηση της παράνομης μετατροπής του διπλώματός του.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στη σχολή οδηγών στη Θεσσαλονίκη, ο καταγγέλλων παρέδωσε στη 48χρονη υπάλληλο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ. Τότε αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο, τη συνέλαβαν, ενώ σε έρευνα στο γραφείο της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό και μία σφραγίδα ιατρού.

Οπως προέκυψε, η υπάλληλος θα κρατούσε ως αμοιβή για την παράνομη μεσολάβησή της μέρος του ποσού (200 ευρώ), ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα τα παρέδιδε στον 44χρονο ιδιοκτήτη της σχολής οδηγών, ο οποίος επίσης συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.