Προθεσμία να απολογηθούν στις 7 Μαρτίου ζήτησαν και έλαβαν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή που χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας, τρεις νεαροί κατηγορούμενοι ως μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Οι νεαροί βαρύνονται με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- δρούσε «τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2008, και στο πλαίσιο της δράσης της τελέστηκαν σειρά κακουργηματικές πράξεις».

Στους τρεις νεαρούς κατηγορούμενους αποδίδεται ότι μαζί με τον Χριστόδουλο Ξηρό και άλλους, όπως και η καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου, από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου του 2015 -οπότε συνελήφθη ο φυγόποινος μέχρι τότε βαρυποινίτης για τη 17 Νοέμβρη- κατασκεύαζαν κατείχαν και προμηθεύτηκαν εκρηκτικές βόμβες. Στόχος τους, κατά το κατηγορητήριο, ήταν «να βλάψουν άλλους ανθρώπους, να βλάψουν τη χώρα και να εκφοβίσουν σοβαρά τον πληθυσμό της, καταστρέφοντας θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές».