Τέλος στη δράση των τεσσάρων μελών εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας έβαλαν το μεσημέρι της Τρίτης αστυνομικοί των τοπικών Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), καθώς και αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων.

Οι συλληφθέντες είναι Ελληνες, ηλικίας από 22 έως 32 ετών, που, όπως προέκυψε από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας, είχαν συγκροτήσει από τις αρχές του μήνα ομάδα, με σκοπό τη συστηματική διάπραξη ληστειών και κλοπών.

Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας τους ήταν ότι εισέρχονταν νυχτερινές ώρες σε σπίτια όπου διέμεναν ηλικιωμένα άτομα, είτε από ανασφάλιστα παράθυρα, είτε παραβιάζοντας τις πόρτες και τα παράθυρα.

Στη συνέχεια, με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος των ενοίκων, αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Από τα έως τώρα στοιχεία, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά τρεις περιπτώσεις ληστειών και δύο κλοπές από κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Μάλιστα, σε μία από αυτές επήλθε και ο θάνατος ηλικιωμένης. Συγκεκριμένα, στις 3 Φεβρουαρίου, διέρρηξαν παράθυρο του σπιτιού 95χρονης και αφού έβαλαν στο στόμα της ένα μαντήλι που της προκάλεσε ασφυξία, αφαίρεσαν μία τηλεόραση.

Στις 12 Φεβρουαρίου μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο στην κατοικία ενός 82χρονου και μιας 81χρονης και αφαίρεσαν 1.050 ευρώ και ένα κυνηγετικό όπλο.

Στις 15 Φεβρουαρίου μπήκαν επίσης από ανασφάλιστο παράθυρο στο σπίτι 81χρονου και αφαίρεσαν 200 ευρώ και μία τηλεόραση, καθώς και ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι.

Στις 16 Φεβρουαρίου, διέρρηξαν την είσοδο του σπιτιού 88χρονου και με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος του αφαίρεσαν χρυσαφικά και ένα κυνηγετικό όπλο με δέκα φυσίγγια.

Το ίδιο βράδυ διέρρηξαν και την είσοδο του σπιτιού 81χρονου και χτυπώντας τον του αφαίρεσαν 2.800 ευρώ, χρυσαφικά και μία τηλεόραση.

Σε έρευνες στα σπίτια των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων, που αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Επιπλέον προέκυψε ότι χρυσαφικά και τιμαλφή των γερόντων είχαν πωληθεί από τους δράστες σε 31χρονο, ο οποίος συνελήφθη για κλεπταποδοχή.

Με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ανθρωποκτονία, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.