Ακίνδυνος αποδείχθηκε ο ύποπτος φάκελλος που εντοπίσθηκε το πρωί της Τρίτης στο καφέ της Κοπεγχάγης, όπου σημειώθηκε η επίθεση του Σαββάτου, μετά την εκκένωση της περιοχής και την επέμβαση ομάδας πυροτεχνουργών .

Ο ύποπτος φάκελος περιείχε επιστολή η οποία αναφερόταν στην επίθεση και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών.

Η αστυνομία της Κοπεγχάγης ανακοίνωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας προχώρησε σε μία σύλληψη, χωρίς να διευκρινίσει εάν αυτή είχε σχέση με τις επιθέσεις του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ekstra Bladet, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Νέρεμπρο της Κοπεγχάγης όπου σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής από τα πυρά της αστυνομίας ο ύποπτος ως δράστης των επιθέσεων στο καφέ και τη συναγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτη επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την ελευθερία του λόγου με αφορμή τα σκίτσα του Μωάμεθ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί.

Νεκρός από τα πυρά του ενόπλου έπεσε ο δανός ντοκιμαντερίστας, Φιν Νέργκααρντ.

Λίγο αργότερα ακολούθησαν πυροβολισμοί σε συναγωγή στην Κοπεγχάγη, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας εβραίος και να τραυματιστούν άλλοι δύο αστυνομικοί.

Οι αρχές της χώρας άσκησαν ποινική δίωξη εις βάρος δύο ακόμα ατόμων σχετικά με τις δύο φονικές επιθέσεις στην Κοπεγχάγη.