Χωρίς παρατράγουδα ολοκληρώθηκαν οι δύο κινητοποιήσεις, υπέρ και κατά της εξόρυξης χρυσού, στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Η αστυνομία δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές κατά της επένδυσης χρυσού να φτάσουν στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός, όπως είχαν προγραμματίσει και οι κάτοικοι αποχώρησαν από το Χοντρό Δέντρο διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της αστυνομίας. Σημειώνεται ότι δυνάμεις των ΜΑΤ έκλεισαν για περισσότερο από μία ώρα τη διασταύρωση που οδηγεί στο εργοτάξιο.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία παραμένουν εντός του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός,

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων στα μεταλλεία χρυσού, Γιώργος Χατζής, ξεκαθάρισε ότι στη σημερινή κινητοποίηση δεν προβαίνουν μόνο ως εργαζόμενοι στην εταιρεία, αλλά και «ως κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που επιθυμούμε την ανάπτυξη στον τόπο».

Όπως σημείωσε, οι εργαζόμενοι σήμερα ανέρχονται σε 1.986 άτομα, ενώ όταν η επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί, υπολογίζεται ότι αυτοί θα φθάσουν μέχρι και τους 5.500.

Επιπλέον, ανέφερε «συνάδελφοι επιστήμονες, μηχανικοί και περιβαλλοντολόγοι, αναρτούν διαρκώς επικαιροποιημένα στοιχεία στο διαδίκτυο, από τα οποία και δεν προκύπτουν επιβλαβείς συνέπειες στο περιβάλλον από τη μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή».

Μεταξύ άλλων, είπε ότι θα παραμείνουν στο εργοτάξιο για όσο χρειαστεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από