«Ο κ. Ραχόι ήταν ανήσυχος απόψε» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση του ισπανού πρωθυπουργού στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όπως τις παρουσίασε ο έλληνας πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι τάχθηκε κατά των ελληνικών θέσεων στη Σύνοδο Κορυφής και ο Αλ. Τσίπρας, ερωτώμενος, σχολίασε εμμέσως τη στάση του τονίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν όντως μοναδική περίπτωση σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι θα ήθελε να εξηγήσει και προσωπικά στον ισπανό ομόλογό του τις θέσεις του, ότι κάνει λάθος, εκφράζοντας παράλληλα και την υποστήριξή του στο Κίνημα Podemos.

Στη συνέχεια, έστρεψε τα πυρά του στην Ισπανία, χωρίς να την κατονομάσει, λέγοντας ότι κάποιες χώρες δεν μπορούν να εξωτερικεύουν τις εσωτερικές κομματικές σκοπιμότητες, γιατί με τον τρόπο αυτό θέτουν σε κίνδυνο την ενότητα της Ευρώπης.

«Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στην Ελλάδα, θα εξακολουθήσουν να έχουν προβλήματα στο εσωτερικό τους. Η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα είναι ευκαιρία να επιστρέψει η ανάπτυξη στην Ευρώπη.

»Ολοι έχουν συμφέρον να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση. Αν η Ελλάδα σταματήσει να απασχολεί τις Συνόδους Κορυφής, αυτό θα είναι η αρχή του τέλους της κρίσης για την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Λίγο νωρίτερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Μαριάνο Ραχόι είχε σχολιάσει πως «η επιθυμία όλων είναι να βοηθηθεί η Ελλάδα αλλά είναι επίσης σημαντικό να σεβόμαστε τους κανόνες και τις συμφωνίες».

Μάλιστα ανήρτησε την οικογενειακή φωτογραφία της Συνόδου Κορυφής από την οποία έλειπε ο Αλέξης Τσίπρας!