Πεντακόσιες εκπομπές συμπληρώνει η «Ανατροπή» με το Γιάννη Πρετεντέρη στον αέρα του Μega, την προσεχή Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου. Το στοιχείο αυτό την χρήζει αυτόματα ως την μακροβιότερη εβδομαδιαία εκπομπή πολιτικής επικαιρότητας στην ελληνική τηλεόραση.

Στις 15 σεζόν που προβάλλεται, από το στούντιο έχουν περάσει περισσότεροι από 2.000 καλεσμένοι από όλους τους τομείς του δημόσιου βίου.

Πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί και βουλευτές, άνθρωποι της κοινωνίας, εκπρόσωποι της πνευματικής ηγεσίας του τόπου, καθηγητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι, κατέθεσαν την άποψή τους για την εγχώρια πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική επικαιρότητα.

Η πρώτη εκπομπή έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2000, δίνοντας εβδομαδιαίο ραντεβού με το τηλεοπτικό κοινό. Στην πορεία των χρόνων, η ημέρα προβολής άλλαξε από Κυριακή σε Πέμπτη και από το 2004 έως σήμερα «κλείδωσε» τη Δευτέρα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.
Στα πάνελ που στήνονται κάθε φορά στην «Ανατροπή» κυριαρχούν οι συζητήσεις με απαραίτητο πάντα συστατικό τις διαφωνίες και τις αντιπαραθέσεις αλλά και τα στοιχεία ή ντοκουμέντα που παρουσιάζονται ανάλογα με την περίσταση.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης έχει πάρει δεκάδες συνεντεύξεις, άλλοτε με αποκλειστικότητες και άλλοτε με προσωπικές εξομολογήσεις, επιμένοντας στην τακτική να παρουσιάζει τα πιο σημαντικά πρόσωπα, τη στιγμή που βρίσκονται στην επικαιρότητα.