«Είναι μαζί μας το έθνος και η πατρίδα που υπήρξαν θύματα αυτής της κρίσης, γιατί υπάρχει ελπίδα και φως. Γιατί κάποιοι συνομιλούν όρθιοι και διαπραγματεύονται. Γιατί εμείς ζητούμε να μην έρχεται και να μας προσβάλει ο κάθε επίτροπος σε ένα υπουργείο. Γιατί έχουμε εθνική αξιοπρέπεια».

Αυτό τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά την τοποθέτηση του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Αυθόρμητα οι πολίτες κατέβηκαν στο Σύνταγμα για να στηρίξουν την Ελλάδα. Δεν στηρίζουν τον Τσίπρα ή τον Καμμένο αλλά την Ελλάδα που διαπραγματεύεται» επεσήμανε ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για λάσπη και πόλεμο που δέχθηκε το κόμμα του, αλλά όπως είπε, στάθηκε όρθιο γιατί είχε δίπλα του τους πολίτες.

«Υπάρχει εθνική ενότητα. Το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις που τώρα δεν επηρεάζονται και δείχνουν ότι το 90% των πολιτών συμφωνούν για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, συμφωνούν και στέκονται δίπλα στην νέα κυβέρνηση. Έχουμε ένα δύσκολο δρόμο αλλά υπάρχει ελπίδα», επεσήμανε ο κ. Καμμένος.

Έμφαση έδωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στα περιουσιακά στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας ότι μόνο η ακίνητη περιουσία του υπουργείου ‘Αμυνας, εκτιμάται στα 32 δισ. 496 εκ. ευρώ ενώ αποδίδει έσοδα 1 εκ. 100 εκ. ευρώ το χρόνο και πρόσθεσε ότι με την σωστή αξιοποίησή της δεν χρειάζονται οι ιδιωτικοποιήσεις.

«Ηρθε η ώρα πλέον να ξεκινήσουμε ένα καινούργιο δρόμο και όλοι μαζί μια καινούργια προσπάθεια», επεσήμανε ο Πάνος Καμμένος.

Αντιπαράθεση Καμμένου – Θεοδωράκη για την ΕΡΤ

Ο κ. Καμμένος, επιτέθηκε προσωπικά στον επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρο Θεοδωράκη, κατηγορώντας τον ότι στην πρώτη του εμφάνιση στην Βουλή, εκτόξευσε ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης.

Αφορμή ήταν η αναφορά του κ. Θεοδωράκη ότι «πρέπει να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ, όχι όμως η ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΕΡΤ των κομμάτων, γιατί ξέρετε ότι και αυτό υπήρξε, αλλά μια ΕΡΤ για όλους τους Έλληνες, με προσωπικότητες στην κεφαλή της. Ανθρώπους που μπορούν να εγγυηθούν μια νέα πορεία, χωρίς ρεβανσισμούς αλλά και χωρίς τις αρρώστιες του παρελθόντος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης .

«Μίλησε ο κ. Θεοδωράκης για την ΕΡΤ. Ποιοι τα έπαιρναν τόσα χρόνια τα τριαντάρια και εικοσάρια. Πόσα έπαιρνε ο ίδιος; Στη διαπλοκή ήταν και αυτός», σχολίασε ο κ. Καμμένος

«Δεν είμαστε όλοι πλούσιοι και δεν ζούμε από τα λεφτά των πατεράδων μας, όπως κάποιοι. Υπάρχουν και αυτοί που υποχρεώθηκαν να δουλέψουν, όπως εγώ, είτε σε μεγάλα μαγαζιά είτε σε μικρά. Ότι κάναμε το κάναμε με τα δικά μας χέρια», αντέδρασε ο κ. Θεοδωράκης.

«Και εγώ δούλεψα επί πολλά χρόνια, και ο πατέρας μου δούλεψε κανονικά, αλλά δεν έπαιρνα τα 20 και τα 30 χιλιάρικα. Γιατί υπήρχαν οι επίλεκτοι του ΠΑΣΟΚ αλλά υπήρχαν και οι εργαζόμενοι των 700 ευρώ, που βρέθηκαν απολυμένοι γιατί κάποιοι έπαιρναν την μερίδα του λέοντος», αντέτεινε ο κ. Καμμένος .