Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη θα βρεθεί για άλλη μία φορά εντός των επόμενων ημερών ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Θα απολογηθεί ενώπιον του προέδρου Πρωτοδικών, ανακριτή κατά της Διαφθοράς, Κώστα Σαργιώτη για την υπόθεση της παράνομης βιντεοσκόπησης συνομιλίας που είχε με τον τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Μόλις λίγα λεπτά διήρκεσε την Παρασκευή η κατάθεση του Τάκη Μπαλτάκου στον ανακριτή Κ. Σαργιώτη που ερευνά την καταγραφή του από τον προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη σε βίντεο το οποίο ο κατηγορούμενος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο Τάκης Μπαλτάκος σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε την αρχική του κατάθεση στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα, η οποία άσκησε δίωξη στον Ηλία Κασιδιάρη για παραβίαση του απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας και χρήση της παράνομης αποτύπωσης της σε βαθμό κακουργήματος.

Το πρώην κυβερνητικό στέλεχος, που παραιτήθηκε από τη θέση του μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου υλικού, υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν γνώριζε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης βιντεοσκοπούσε τη συνομιλία τους.

Η δικογραφία άνοιξε μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής με τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο κατά την οποία ο δεύτερος αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις δυο υπουργών στη Δικαιοσύνη για την εκκρεμή δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.