Eντονο παραμένει το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών ΜΜΕ για τα τεκταινόμενα γύρω από το ελληνικό ζήτημα, με τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού ΑλέξηΤσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην Ευρώπη να συνδυάζονται με τις αναφορές για αρνητική στάση της ΕΚΤ σε μέρος του ελληνικού σχεδίου.

Τα δημοσιεύματα επιμένουν στους «χαμηλότερους τόνους» που εμφανίζεται να κρατά η Αθήνα, ενώ ιδιαίτερη μνεία λαμβάνει ήδη από την παραμονή η απόφαση του Βαρουφάκη να «τολμήσει να γίνει ο πρώτος υπουργός που επισκέπτεται τη Γερμανία».

Ο βρετανικός Guardian, παρουσιάζοντας τη δική του εκτίμηση για τη φάση στην οποία βρίσκονται τα πράγματα, γράφει χαρακτηριστικά: «Ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκινά το παζάρι». «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους απομακρύνεται από τη μεγαλεπίβολη ρητορική και ξεκινά να δραστηριοποιείται δημιουργικά με την πιεστική ανάγκη για διαπραγμάτευση, και η Ευρώπη πρέπει να ακούσει και να ανταποδώσει» γράφει.

Με τις τελευταίες προτάσεις, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα, «ήταν καρπός της προετοιμασίας του υπουργού και μας έδειξαν μία φευγαλέα εικόνα του πώς θα μπορούσε να διαμορφωθεί μία βάση συμβιβασμού».

Το πρωί της Τετάρτης, η εφημερίδα έχει ζωντανή κάλυψη των ελληνικών συναντήσεων: Ο Τσίπρας συναντά τον Γιούνκερ «και ίσως φορέσει τη γραβάτα που του χάρισε ο Ρέντσι», είναι η εισαγωγή, με την επισήμανση της αναφοράς του ιταλού πρωθυπουργού πως πλέον ο έλληνας πρωθυπουργός του «στέρησε» τον τίτλο του πιο επικίνδυνου αριστερού πρωθυπουργού στην Ευρώπη. Όσον αφορά τον ΥΠΟΙΚ, λέει πως ο πηγαίνει στη Φρανκφούρτη για «να βρεθεί απέναντι στον Ντράγκι, τον «σωτήρα του ευρώ» με το πρόσωπο για πόκερ».

Η γερμανική Sueddeutsche Zeitung παρουσιάζει το «μεγάλο παιχνίδι της Αθήνας για το χρέος», λέγοντας πως η νέα ελληνική κυβέρνηση «είχε τρομάξει την ΕΕ και τις αγορές με το αίτημα για κούρεμα, αλλά μάλλον επρόκειτο για λάθος στο ξεκίνημα».