Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη – υπό τη νέα ιδιότητά του – συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θεοδώρο Δρίτσα και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ακτοπλόοι μετέφεραν στον κ.Δρίτσα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Κυρίως αναφέρθηκαν στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που ταλαιπώρησαν τις εταιρείες τα τελευταία χρόνια και στις προοπτικές που διαμορφώνονται για την ακτοπλοΐα σημειώνοντας τον σημαντικό ρόλο που παίζει στην ανάπτυξη των νησιών και στη στήριξη του τουρισμού.

Ο αναπληρωτής υπουργός τάχθηκε υπέρ του διαλόγου για τα θέματα που απασχολούν το ΣΕΕΝ και μίλησε για αποφυγή αιφνιδιασμών. Ζήτησε τη συνεισφορά των ακτοπλόων στην διαμόρφωση της πολιτικής κάτι που αντιμετώπισαν θετικά οι εκπρόσωποι των εταιρειών.

Υπενθυμίζεται ότι προεκλογικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ταχθεί υπερ της δημιουργίας δημόσιου φορέα στην ακτοπλοΐα ενώ θα εξετάζονταν και η τιμή του εισιτηρίου που κρίνεται η ακριβότερη σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ.

Στη συνέχεια ο κ.Δρίτσας επρόκειτο να συναντηθεί με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να έχει συνάντηση με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών.