Μια συνάντηση που κρατήθηκε μυστική έγινε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο Παρίσι την περασμένη Κυριακή.

Οπως έγινε γνωστό ο Γ. Βαρουφάκης συναντήθηκε την Κυριακή με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τομσεν, σε μια πρώτη προσπάθεια της ελληνικής πλευράς να έρθει σε συνεννόηση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι έχει ήδη αρχίσειη διαπραγμάτευση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το σχέδιο ανταλλαγής ομολόγων που προτείνει η Αθήνα.

Ωστόσο το ΔΝΤ σε ανακοίνωσή του το απόγευμα τόνισε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή του χρονοδιαγράμματος.

Στο Παρίσι ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε επίσημη συνάντηση με τον γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν.

Την είδηση της συνάντησης του Γ. Βαρουφάκη με τον Πολ Τόμσεν στο Παρίσι επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το μεσημέρι της Τετάρτης το υπουργείο Οικονομικών:

«Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Poul Thomsen στο Παρίσι το Σαββατοκύριακο.

Η συνάντηση ήταν φιλική και απέβλεπε στη γνωριμία των δύο ανδρών δεδομένων των νέων αρμοδιοτήτων τους».

Παράλληλα, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επιβεβαίωσε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Πολ Τόμσεν συναντήθηκαν το Σαββατοκύριακο «για να γνωριστούν» και «να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».

Σύμφωνα επίσης με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, «υπάρχει συμφωνημένο πλαίσιο διαχείρισης του χρέους βάσει του τρέχοντος προγράμματος».

Όπως τόνισε «δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση με τις ελληνικές Αρχές περί αλλαγής αυτού του πλαισίου».