Συνάντηση με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, είχε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τη διαδικασία επανεκκίνησής της και τη συμβολή του τραπεζικού συστήματος.

Ο Γ. Δραγασάκης σε δημόσιες τοποθετήσεις του έχει κάνει λόγο για βελούδινες αλλαγές, που δε θα πλήττουν τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων, αλλά θα διασφαλίζουν τον ουσιαστικό και σε βάθος έλεγχο των διοικήσεών των τραπεζών από τους εκπροσώπους του Δημοσίου στα διοικητικά τους συμβούλια.

Στο πλαίσιο αυτό στην αγορά προεξοφλούνται αλλαγές στις διοικήσεις των συστημικών ομίλων, οι οποίες θα γίνουν σε συνεννόηση με τους βασικούς τους μετόχους.

Την Κυριακή η Eurobank ανακοίνωσε την τοποθέτηση του έως τώρα Ανώτατου Γενικού της Διευθυντή Φωκίωνα Καραβία στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας και του έως σήμερα συμβούλου διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς Νίκου Καραμούζη στη θέση του προέδρου.

Σημειώνεται πως το Δημόσιο βάση της ισχύουσας νομοθεσίας δεν έχει δικαιώματα ψήφου για το διορισμό διοικήσεων στις τράπεζες.