Ο Βαγγέλης Βενιζέλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, και στην μεταξύ τους συζήτηση εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η κυβέρνηση πρέπει να δείξει υπευθυνότητα.

«Είχα πολύ διεξοδική και ουσιαστική συζήτηση και εκφράσαμε την ανησυχία μας για τα τεκτενόμενα στην Ελλάδα. Θέλω να σας πω ότι με τον κ. Βενιζέλο συζητήσαμε και του μετέφερα το περιεχόμενο των συζητήσεών μου με τον κ. Τσίπρα.

»Του μετέφερα τις δικές μου απόψεις επ’ αυτού γιατί και ο ίδιος μου εξέφρασε τις δικές του απόψεις και με το αξίωμά του μέχρι τώρα ως αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης. Κατά την άποψή μας πρέπει να αναζητήσουμε τους συμβιβασμούς. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει υπευθυνότητα και να αναλάβει τις ευθύνες της γιατί με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατό να επανέλθει η ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά ο Σουλτς.

«Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Μάρτιν Σουλτς για την ευκαιρία αυτής της συνάντησης. Μαςσυνδέουν μακροχρόνιοι, συντροφικοί και φιλικοί δεσμοί και έχουμε την άνεση να συζητούμε με απόλυτη ειλικρίνεια και σε βάθος. Τον ευχαριστώ για τις αναφορές που έκανε στο πρόσωπό μου» είπε από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι σημαντικό για μένα ότι έχει κρατήσει στη συνείδησή του τη συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως την δική μου προσωπικά. Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τεράστιο πολιτικό κόστος.

»Τον ενημέρωσα για τις εξελίξεις, για το επικείμενο συνέδριο και για τις αλλαγές, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι η πορεία της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη, μέσα στη ζώνη του ευρώ.

»Ο ελληνικός λαός, ανεξάρτητα του τί ψήφισε την Κυριακή των εκλογών, θέλει κάτι καλύτερο και όχι κάτι χειρότερο για τη χώρα. Θέλει να προστατευθούν οι θυσίες του και να αποδώσουν καρπούς. Εμείς θα συνεισφέρουμε και από τη θέση της αντιπολίτευσης προς την κατεύθυνση αυτή» ανέφερε ο Βαγγέλης Βενιζέλος και συνέχισε:

«Δυστυχώς ειπώθηκαν προεκλογικά και επαναλαμβάνονται και μετεκλογικά ψευδαισθήσεις και ανακρίβειες. Με αυτές δουλειά δεν κάνουμε. Αυξάνονται απλώς οι κίνδυνοι. Είτε οι κίνδυνοι λάθους, είτε οι κίνδυνοι ατυχήματος.

»Θα συμβάλουμε λοιπόν στο να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις, αλλά θα συμβάλουμε επίσης και στο να γίνει ό,τι καλύτερο και θετικότερο μπορεί να γίνει για τη χώρα χωρίς να πάμε ούτε ένα βήμα πίσω από εκεί που ήμασταν.

»Πρέπει να κάνουμε το καθοριστικό βήμα προς τα εμπρός, δηλαδή προς την έξοδο από το μνημόνιο, προς την προληπτική πιστωτική γραμμή, προς την ελάφρυνση της χώρας γιατί αυτό θα μας επιτρέψει να βοηθήσουμε την οικονομία, την απασχόληση, την ανάπτυξη και βεβαίως να ελαφρύνουμε ακόμη περισσότερο το δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις τουEurogroupτου Φεβρουαρίου του 2012.

»Και χαίρομαι γιατί ο Μάρτιν Σουλτς που είναι ένας Ευρωπαίος πολιτικός σοσιαλδημοκράτης ηγέτης με μεγάλο κύρος και συμπάθειες στην Ελλάδα, είναι σε θέση να καταλάβει τι συμβαίνει στην Ελλάδα και να το μεταφέρει στην Ευρώπη, αλλά και να πει στους Έλληνες συνομιλητές του με ειλικρίνεια και ακρίβεια ποιος είναι ο πραγματικός ευρωπαϊκός συσχετισμός» συμπλήρωσε.