Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή πως δεν έχει λάβει κανένα μήνυμα από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που έχει απειλήσει να σκοτώσει δύο ιάπωνες πολίτες τους οποίους υποστηρίζει πως κρατεί ομήρους.

«Δεν έχει υπάρξει κανένα μήνυμα» αφότου εξέπνευσε, στις 14:50 στο Τόκιο (07:50 ώρα Ελλάδας), το τελεσίγραφο των 72 ωρών που διατυπώθηκε την Τρίτη από το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο Σούγκα δήλωσε πως η κατάσταση παραμένει «σοβαρή» ενώ η μητέρα ενός από τους ομήρους απηύθυνε έκκληση για την απελευθέρωσή του.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έχει δηλώσει πως η σωτηρία της ζωής των δύο ανδρών είναι ύψιστης σημασίας, αλλά και πως η Ιαπωνία δεν θα υποκύψει στην τρομοκρατία.

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη στο Ίντερνετ, μια μαυροντυμένη φιγούρα που κρατάει μαχαίρι στέκεται ανάμεσα στους γονατισμένους Κέντζι Γκότο και Χαρούνα Γιακάουα και απειλεί ότι θα τους σκοτώσει, αν το Τόκιο δεν καταβάλει εντός 72 ωρών στο Ισλαμικό Κράτος 200 εκατ. δολάρια.

Η ιαπωνική κυβέρνηση θεωρεί πως η προθεσμία ήταν μέχρι σήμερα στις 2:50 μ.μ. (τοπική ώρα, 07:50 ώρα Ελλάδας). Η προθεσμία παρήλθε χωρίς να γίνει κάτι γνωστό για την τύχη των ομήρων.

Το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, το οποίο ήρθε σε επαφή μέσω του Ίντερνετ με έναν υποτιθέμενο «εκπρόσωπο του Ισλαμικού Κράτους», μετέδωσε σήμερα το πρωί ένα απόσπασμα μιας συνομιλίας στην οποία ο εν λόγω συνομιλητής λέει πως "αργότερα πρόκειται να εκδοθεί μια ανακοίνωση".

Σήμερα το πρωί η μητέρα του απαχθέντος δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο, που φαίνεται ότι απήχθη από το ΙΚ στα τέλη Οκτωβρίου, παρακάλεσε τις ιαπωνικές αρχές να σώσουν το γιο της.

«Σας ικετεύω, κύριοι της κυβέρνησης, σας παρακαλώ, σώστε τη ζωή του Κέντζι», δήλωσε η Τζούνκο Ισίντο.

«Ο γιός μου, ο Κέντζι, δεν είναι εχθρός του λαού της ισλαμικής πίστης. Ως μητέρα μπορώ μόνο να προσευχηθώ για την απελευθέρωσή του», πρόσθεσε πνίγοντας τα δάκρυά της η μητέρα του Γκότο. «Αν μπορούσα να προσφέρω τη δική μου ζωή για την απελευθέρωση του γιου μου, θα ήταν μικρή θυσία εκ μέρους μου».

«Πήγε μόνο για να διασώσει τον φίλο του. Ανέκαθεν φρόντιζε για τους ασθενέστερους, ανέκαθεν βοηθούσε παιδιά ασθενέστερα απ' αυτόν», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από