Την αντίθεσή της στην παροχολογία εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας την Τρίτη στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5. H υποψήφια με τη ΝΔ στην Α' Αθηνών εξαπέλυσε βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο καθένας λέει ό,τι θέλει» και προειδοποίησε πως «οι ελπίδες φουντώνουν και μετά η οργή θα είναι ακόμα πιο μεγάλη».

Αναλυτικότερα, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε: «Δυστυχώς, ο ελληνικός λαός μέχρι τώρα έχει αποδείξει τρεις φορές ότι πιστεύει σειρήνες. Δύο φορές έχει αποδείξει ότι πιστεύει ψέμματα. Είναι πολύ πιο εύκολο να ακούς σειρήνες και να πεις στον κόσμο ότι τάζεις λαγούς και πετραχήλια. Να πεις στον κόσμο ότι αύριο θα επαναπροσληφθεί και ότι θα κάνει και θα ράνει και θα δείξει και θα αυξηθεί ο μισθός και η σύνταξή του. Δεν το θέλω εγώ αυτό; Να πω στη γιαγιά και στον παππού ότι θα αυξηθεί η σύνταξή του; Δεν είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν πολιτικό να μπορεί να πει ότι αύριο θα είναι καλύτερη μέρα; Μόνο το χαμόγελο που θα εισπράξεις, φτάνει.

»Αλλά θα το πω όταν μπορώ. Δεν θέλω να κοροϊδέψω τον κόσμο και να του πω αύριο ότι "ξέρετε, τελικώς η ΝΔ μας απέκρυψε πολλά πράγματα" ή ότι παραλάβαμε καμμένη γη. Και επειδή έχουν αφήσει στην προεκλογική περίοδο να εννοηθεί, από διάφορους που βγαίνουν στην προεκλογική περίοδο και λένε, ότι θα φορολογήσουν από 80.000 και πάνω, από 300.000 και πάνω και ούτω καθ' εξής, και καθένας λέει ό,τι θέλει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καλυμμένος, ό,τι και να γίνει αύριο. Θα βγει να πει ότι θα φορολογήσει από τα 80.000 ευρώ και πάνω; Είναι ένα τριάρι στη Δραπετσώνα και μετά θα πει στο λαό να πληρώσει, διότι η ΝΔ είναι κακή και δεν μας έβγαλε από το αδιέξοδο. Αυτό είναι τραγικό. Διότι οι ελπίδες φουντώνουν και η οργή μετά θα είναι ακόμα πιο μεγάλη».

Ερωτηθείσα εάν ανησυχεί για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Πάει και υπογράφει χαρτί ο κ. Σταθάκης στο Λονδίνο και λέει ότι "θα είμαι έτσι" και στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει στο εξωτερικό λέει ότι δεν θα υπάρξει αύξηση και στο εσωτερικό λέει για αύξηση. Ανησυχώ, λοιπόν. Και ανησυχώ, διότι δεν πιστεύω ότι είναι κακόπιστοι άνθρωποι. Πιστεύω, όμως, ότι δεν ξέρουν τι λένε».
Όσον αφορά το σχέδιο της ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Αντικειμενικά, το Δεκέμβριο θα είχαμε βγει από το Μνημόνιο και θα είχαμε μπει στην προληπτική γραμμή στήριξης και θα είχαμε μπροστά μας τη διαπραγμάτευση του χρέους, όπου θα πηγαίναμε με συγκεκριμένη στρατηγική, επιμήκυνσης και σταθερού επιτοκίου. Αυτό έλεγε η ΝΔ, με στήριξη μετά μανίας των επενδύσεων, της επιχειρηματικότητας, διορθώνοντας λάθη στη φορολογική πολιτική και έχοντας τη βεβαιότητα ότι έχουμε πυξίδα. Αυτό είναι το δικό μας σχέδιο και πιστεύουμε ότι η χώρα έκανε έναν άθλο τα τελευταία δυόμιση χρόνια, με θυσίες και αίμα του ελληνικού λαού, και αυτό θα μπορούσε να ολοκληρωθεί. Αυτό λέμε εμείς».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από