Το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, με έδρα τη Γλυφάδα, εγκαινιάστηκε την Τρίτη, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στην «προγραμματισμένη», σύμφωνα με το υπουργείο, πέντε μέρες πριν από τις εκλογές τελετή έδωσαν, μεταξύ άλλων, το παρών ο Μητροπολίτης Γλυφάδας- Ελληνικού-Βούλας-Βουλιαγμένης-Βάρης Παύλος που τέλεσε τον Αγιασμό, ο γενικός γραμματέας Λιμένων Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, καθώς και οι Δήμαρχοι Γλυφάδας και Παλαιού Φαλήρου, Γιώργος Παπανικολάου και Διονύσης Χατζηδάκης, αντίστοιχα.

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του νέου Λιμεναρχείου εκτείνεται από το ανατολικό άκρο των εκβολών του Κηφισού ποταμού μέχρι το 44ο χιλιόμετρο της δημόσιας οδού Αθηνών-Σουνίου. Στον χώρο εποπτείας του περιλαμβάνονται, επίσης, η θαλάσσια περιοχή που περικλείεται από τα ανατολικά όρια του αγκυροβολίου Ορμου Φαλήρου, μέχρι το 44ο χιλιόμετρο της Αθηνών-Σουνίου, καθώς και οι νησίδες Υδρούσσα, Μερμήγκια, Φλέβες και Ποντικονήσι.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η λειτουργία του Λιμεναρχείου Σαρωνικού αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες που εντάσσονται στη δικαιοδοσία του, καθώς θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του θαλασσίου τουρισμού των όμορων Δήμων. Παράλληλα, με την ενισχυμένη πλέον αστυνόμευση της περιοχής θα καταστεί αποτελεσματικότερη η αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στις ακτές, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

«Σήμερα δεν κάνουμε, όπως κάποιοι θα επιχειρήσουν να πουν, προεκλογικά εγκαίνια του Λιμεναρχείου Γλυφάδας. Αυτό που κάνουμε είναι να δίνουμε με επισημότητα ώθηση και προβολή σε αυτή την αλλαγή που έγινε στη διάρθρωση των Λιμενικών Αρχών σε όλη τη χώρα, αλλά ιδιαίτερα στον Σαρωνικό. Μέχρι τώρα όλος ο Σαρωνικός υπαγόταν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το οποίο έχει μια πολυσχιδή δραστηριότητα στην εξυπηρέτηση της Ναυτιλίας» δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Οπως σημείωσε, «ο κλάδος του παράκτιου και θαλασσίου τουρισμού ήθελε μία ιδιαίτερη αντιμετώπιση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Και γι' αυτό, οι θεσμικές αλλαγές που κάναμε, τόσο με τον νόμο που ψηφίσαμε για το yachting, όσο και με την ίδρυση του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, σε εφαρμογή προεδρικού διατάγματος που υπάρχει από το 2003, είναι στοιχεία που αναδεικνύουν το yachting και τον παράκτιο τουρισμό ως μία σημαντική μορφή οικονομικής και τουριστικής δραστηριότητας. Αυτήν προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε με καλύτερο τρόπο από αυτό το Λιμεναρχείο, αφού όλες οι μαρίνες της Αττικής, με εξαίρεση αυτές που βρίσκονται στον Πειραιά, θα υπάγονται σε αυτό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από