Αρνητικά συναισθήματα και σκληρή κριτική έχει προκαλέσει σε μέλη του Πανεπιστημίου Αθηνών η παραίτηση του πρύτανη του Θεόδωρου Φορτσάκη, για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ.

Με ανακοίνωση τους, οι πέντε αναπληρωτές πρύτανεις εκφράζουν ανοικτά την διαφωνία

τους με τις κινήσεις Φορτσάκη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρεται ότι: «Η απόφαση του πρύτανη καθηγητή Θόδωρου Φορτσάκη να υποβάλει χθες (12/01/2015) την παραίτησή του, προκειμένου να πολιτευθεί κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές εντασσόμενος σε συγκεκριμένο κομματικό οργανισμό είναι καθ’ αυτήν σεβαστή ως προσωπική εκτίμηση και επιλογή.

» Αντιβαίνει όμως στην εξ αρχής κοινή γραμμή της πρυτανικής μας ομάδας να κινηθεί σταθερά υπεράνω κομμάτων με προσήλωση στην ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του ΕΚΠΑ.

» Πιστοί στο πρόγραμμα αυτό θεωρούμε καθήκον μας να συνεχίσουμε την υλοποίησή του κατά τον ισχύοντα νόμο και την ακαδημαϊκή τάξη, έως τις προγραμματιζόμενες πλέον πρυτανικές εκλογές, και ενδεχομένως παραπέρα. Η εξελισσόμενη πορεία βελτίωσης του Πανεπιστημίου μας υπό συνθήκες αξιοκρατίας, διαφάνειας, ανεξαρτησίας και εξωστρέφειας πρέπει οπωσδήποτε να ενισχυθεί και να προχωρήσει.

» Κώστας Μπουραζέλης, Αντώνης Καλοκαιρινός, Γιώργος Πολυμενέας, Νίκος Μυλωνάς, Γιώργος Ζωγράφος».