Αλλος στη θέση του ίσως να απέφευγε να αγωνιστεί. Ηταν το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα του ΟΦΗ και είχε φροντίσει ο ίδιος να το ανακοινώσει πριν από το ματς. Αυτό δεν τον εμπόδισε να μπει μέσα και να κάνει το παιχνίδι της ζωής του. «Κόουτς, να με υπολογίζεις. Θα παίξω και θα σκοράρω» είχε πει με θράσος στον Νίκο Αναστόπουλο, στην τελευταία προπόνηση, όταν ο τεχνικός του ΟΦΗ εν μέσω πολλών προβλημάτων αναζητούσε αγωνιστικές λύσεις για το παιχνίδι ζωής ή θανάτου. Το είπε και το έκανε. Εβαλε τρία γκολ (τα δύο με πέναλτι) στο παιχνίδι με την Κέρκυρα και αποχαιρέτησε τον ΟΦΗ με ιδανικό τρόπο, υποχρεώνοντας τη Θύρα 4 να τον αποθεώσει!

«Μι-λιά-ζες!» δόνησε την ατμόσφαιρα του Γεντί Κουλέ και ο πορτογάλος αριστερός μπακ-χαφ, έδειξε προς το μέρος των οργανωμένων οπαδών του ΟΦΗ στις Θύρες 4-5 το μπλουζάκι που είχε ετοιμάσει για το αντίο του στον κόσμο του ΟΦΗ. «Ι will never forget you, Gate 4» («Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ, Θύρα 4»). Αυτό ήταν το αντίο του στους οπαδούς της κρητικής ομάδας.

Λίγο αργότερα ο 34χρονος Πορτογάλος εξηγούσε τους λόγους της αποχώρησής του έπειτα από ενάμιση χρόνο παρουσίας: «Είμαι ευχαριστημένος από το νησί και την πόλη. Δέθηκα με τους φιλάθλους. Είμαι επαγγελματίας και το απέδειξα και στο τελευταίο παιχνίδι. Ο κόσμος δίνει δύναμη σ’ αυτή την ομάδα. Από την πρώτη ημέρα με αγκάλιασαν κι αυτό το σέβομαι και το εκτιμώ. Το πρόβλημα είναι οικονομικό και πρέπει να σκεφθώ την οικογένειά μου. Δεν θα έφευγα αν τα πράγματα ήταν καλύτερα» είπε.

Στο facebook ο Μιλιάζες έγραψε: «Ελπίζω το παιχνίδι με την Κέρκυρα να μην ήταν το τελευταίο με τον ΟΦΗ. Εύχομαι να γυρίσω μια μέρα σε αυτή την ομάδα. Είμαστε ένα, είμαστε ΟΦΗ».

Με τα τρία γκολ που πέτυχε απέναντι στην Κέρκυρα ο αμυντικός του ΟΦΗ Κάρλος Μιλιάζες αποχαιρέτησε την κρητική ομάδα με 5 γκολ, ως πρώτος σκόρερ. Ο Μιλιάζες, να σημειώσουμε, υπέγραψε χθες συμβόλαιο συνεργασίας με τον Λεβαδειακό για τον επόμενο ενάμισυ χρόνο