Άνοιξε ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων για άλλη μία υπόθεση προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων στο πλαίσιο της οποίας φέρονται να διακινήθηκαν μίζες .

Ο πρώτος που πέρασε την πόρτα του γραφείου του ανακριτή κατά της Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή ήταν ένας απόστρατος αξιωματικός, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με καταβολή εγγυοδοσίας 15.000 ευρώ. Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει περιλαμβάνει δύο κακουργήματα για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος , αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με την προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma.

Ο εν λόγω απόστρατος αξιωματικός όπως και άλλοι δύο συνάδελφοί του που επίσης ελέγχονται ποινικά φέρονται να έλαβαν συνολικά 523.773 ευρώ προκειμένου να προωθήσουν την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρία eurocopter. Στον πρώτο κατηγορούμενο που απολογήθηκε φέρεται να καταλήγουν το 2008, 185.000 ευρώ από τον λογαριασμό συγκατηγορουμένου του , τα οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προέρχονται από λογαριασμό της εταιρίας Malwern.

Πρόκειται για εταιρεία ιδιοκτησίας δύο επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν κληθεί σε απολογία καθώς φέρονται ως μεσάζοντες στην προμήθεια των super puma. Συμφωνα με πληροφοριες ο κατηγορούμενος ενώπιον του ανακριτη αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.