Η Volkswagen Ντιτρόιτ παρουσιάζει αυτές τις ημέρες στο πολυπληθές σε νέα μοντέλα σαλόνι αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ, το Cross Coupe GTE concept. Πρόκειται για ένα υβριδικό μοντέλο, που αναμένεται να κλέψει την παράσταση τόσο με την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου όσο και με τον …απλό χώρο στο εσωτερικό του. Το νέο μοντέλο θα έχει στο εσωτερικό του επτά θέσεις, ένα ιδανικό μοντέλο για πολύτεκνους.

Αναμένεται να κατασκευάζεται στο Τένεσι της Αμερικής από τα τέλη του 2016. Στο νέο μοντέλο κυριαρχούν οι έντονες γραμμές στη μάσκα, οι τροχοί 22 ιντσών κ.α.

Στο εσωτερικό του ξεχωρίζει το σύστημα infotainment με οθόνη 10,1 ιντσών και οι λεπτομέρειες από αλουμίνιο.

Πρόκειται για ένα plug-in υβριδικό πρωτότυπο όχημα, με το βασικό του μοτέρ να είναι ένα V6 βενζίνης 3,6 λτ., το οποίο συνεργάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και μπαταρίες ιόντων λιθίου. Η συνολική συνδυαστική ισχύς των τριών μοτέρ αγγίζει τους 360 ίππους.

Εξαιρετικές είναι οι επιδόσεις με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 6,2 δλ. Όσο για την κατανάλωση του, η VW αναφέρει ότι θα «καίει» 3,4 λτ./100 χλμ., ενώ το πρωτότυπο της VW κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για 32 χλμ.