Οι επικεφαλής της εκλογικής συνεργασίας ΔΗΜΑΡ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ, Φώτης Κουβέλης και Νίκος Χρυσόγελος, συνάντησαν το  μεσημέρι της Παρασκευής τον Βασίλη Βασιλικό, που θα ηγείται του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Αμέσως μετά, ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι «η παρουσία του Βασίλη Βασιλικού, σ' αυτή την προσπάθεια την οποία κάνουμε, θέλει να σηματοδοτήσει τη θέση ευθύνης απέναντι στα πράγματα, απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στη χώρα, απέναντι σ' εκείνο το οποίο διεκδικούν οι έλληνες πολίτες για την επόμενη μέρα».

Από την πλευρά του, ο γνωστός συγγραφέας τόνισε ότι η σχέση του με τον Φώτη Κουβέλη είναι παλιά και σταθερή καθώς είχε δημόσια υποστηρίξει ότι θα έπρεπε να εκλεγεί πρόεδρος του Συνασπισμού το 1998.

Ο κ. Βασιλικός πρόσθεσε ότι ο Φώτης Κουβέλης είναι ήρεμη δύναμη στη πολιτική.

«Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα καταλάβει ότι μέσω των Πρασίνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς έχει την αναγκαία επιλογή για να αποφύγει το δίπολο οργής και φόβου στο οποίο βρίσκεται παγιδευμένος ο Έλληνας πολίτης. Ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη αυτή, οι Πράσινοι και η Δημοκρατική Αριστερά μπορούν να περάσουν σαν τον Οδυσσέα».

Ο επικεφαλής των Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, ανέφερε ότι οι Πράσινοι συνεργάζονται με τη Δημοκρατική Αριστερά σ' ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο «Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά», θέλοντας να δώσουν ένα ενιαίο μήνυμα που διαφέρει από το μήνυμα που βλέπουν γύρω μας: «Εμείς συζητάμε για προγράμματα ενώ οι άλλοι συζητάνε για μεταγραφές και καρέκλες.

Θέλουμε να καλέσουμε τους πολίτες να μας δώσουν την ευκαιρία να είμαστε στη Βουλή, για να μπορέσουμε να συμβάλουμε και εμείς να αλλάξει η πολιτική. Κανένα κόμμα δεν μπορεί από μόνο του σήμερα να πετύχει τις βαθιές αλλαγές, και πολύ περισσότερο εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνος του. Εμείς στη Βουλή θα επιδιώξουμε να αλλάξουν πολιτικές και κυβέρνηση στη βάση ενός σχεδίου το οποίο προσφέρει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Στην ανεργία, στα θέματα της υγείας, της οικονομίας.

Αυτά είναι τα δυνατά μας στοιχεία. Οι Πράσινοι και η Δημοκρατική Αριστερά στη βάση αυτού του σχεδίου μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τους Ευρωπαίους τη ρύθμιση του χρέους, που θα πρέπει να γίνει σ' ένα πλαίσιο ευρωπαϊκό. Είναι ουτοπία να λέει κανείς σήμερα ότι θα πάει και θα διαγραφεί το χρέος. Αυτό είναι μια αποτυχημένη στρατηγική.

Η εναλλακτική λύση που υπάρχει είναι ρυθμίσεις ώστε να μειωθεί το χρέος πράγματι, αλλά αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες που μας προσφέρουν οι συνθήκες που υπάρχουν. Είναι τιμή μας που ο Βασίλης Βασιλικός, είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας γιατί το περιβάλλον, ο πολιτισμός, οι αξίες είναι η βάση για να αλλάξουμε και την οικονομία και το μοντέλο της πολιτικής και το μοντέλο της δημοκρατίας.

Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι δεν υπάρχει επιστροφή στο παρελθόν. Πρέπει να ανακαλύψουμε νέους θεσμούς, νέα μοντέλα οικονομίας και κοινωνικής οργάνωσης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από