Αυτό που είχε φανεί από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ο Βίκτορ Βαλντές άρχισε προπονήσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επισημοποιήθηκε την Πέμπτη. Ο πρώην τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ισπανίας, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κόκκινους διαβόλους» έως το καλοκαίρι του 2016 με οψιόν ανανέωσης για ακόμα έναν χρόνο.

Μετά από 12 χρόνια στην «Μπάρτσα», ο Βαλντές αποφάσισε πέρσι να αποχαιρετήσει το «Καμπ Νου», έχοντας ήδη προγραμματίσει το επόμενο βήμα, στις ΗΠΑ ή τη Μονακό. Ομως, ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο, τον περασμένο Μάρτιο, τον υποχρέωσε να αλλάξει τα σχέδιά του. Μετά την αποθεραπεία του και αφού βρισκόταν «επί ξύλου κρεμάμενος», απευθύνθηκε στον άνθρωπο που πρώτος είχε αναγνωρίσει το ταλέντο του. Ο Λουϊς Φαν Γκάαλ, που το 2002 τον είχε ανεβάσει στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, τον υποδέχθηκε ευχαρίστως στο προπονητικό κέντρο της Γιουνάιτεντ, όπου ο 33χρονος Ισπανός θα προσπαθούσε να επανενταχθεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Οπως φαίνεται τα κατάφερε!

«Είναι ένας πολύ έμπειρος τερματοφύλακας και το βιογραφικό του μιλάει από μόνο του. Ανέκαθεν έλεγα ότι η Γιουνάιτεντ ενδιαφέρεται πάντα για τους καλύτερους. Ο Βίκτορ ήταν άριστος επαγγελματίας στο διάστημα της αποθεραπείας του και τις τελευταίες εβδομάδες με εντυπωσίασε στις προπονήσεις. Εντάσσεται στην ομάδα μας ως δεύτερος τερματοφύλακας και αποτελεί σημαντική ενίσχυση» είπε ο Φαν Γκάαλ.

Ο Βαλντές έχει κατακτήσει τρεις φορές το Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα, καθώς και έξι πρωταθλήματα και δύο κύπελλα. Στην εθνική ήταν πάντα αναπληρωματικός του Ικερ Κασίγιας, αλλά την τροπαιοθήκη του κοσμούν τα μετάλλια του πρωταθλητή κόσμου (Μουντιάλ 2010) και Ευρώπης (EURO 2012). Βέβαια, μετά από απουσία 10 μηνών, ο δρόμος για την ενδεκάδα είναι δύσβατος, αφού το «νο1» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανήκει στον Νταβίντ Ντε Χέα, ίσως τον πιο φορμαρισμένο τερματοφύλακα της Ευρώπης στην τρέχουσα σεζόν.