Ινδονησιακές ομάδες έρευνας και διάσωσης που αναζητούν τα συντρίμμια ενός επιβατικού αεροπλάνου της εταιρείας AirAsia, εντόπισαν κάτω από το νερό την ουρά του αεροσκάφους, δήλωσε την Τετάρτη στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης Φρανσίσκους Μπάμπανγκ Σοελίστιο.

«Βρήκαμε την ουρά, κάτι που ήταν για σήμερα ο κύριος στόχος μας», δήλωσε ο Σοελίστιο. «Το τμήμα της ουράς βρέθηκε και η ανεύρεσή του σε θέση στον δεύτερο τομέα προτεραιότητάς μας επιβεβαιώθηκε».

Η ουρά είναι το τμήμα στο οποίο βρίσκονται τα κρίσιμης σημασίας μαύρα κουτιά που καταγράφουν τις συνομιλίες και τα στοιχεία της πτήσης.

Το συγκεκριμένο τμήμα του αεροσκάφους, το οποίο σύμφωνα με τον Σοελίστιο φέρει το σήμα της AirAsia, εντοπίστηκε από δύτες και μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα σε απόσταση περίπου 30 χλμ. από την αρχική περιοχή των ερευνών. Οι ερευνητές κατάφεραν να τραβήξουν φωτογραφίες παρά τα ισχυρά ρεύματα και τα θολά νερά. 

Το Airbus A320-200 της ινδονησιακής εταιρείας AirAsia κατέπεσε στις 28 Δεκεμβρίου στη θάλασσα της Ιάβας ενώ πετούσε από τη Σουραμπάγια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας, προς τη Σιγκαπούρη με 162 επιβαίνοντες. Δεν έχουν βρεθεί επιζώντες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από