Τέλος εποχής για μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου: Μετά από μια ολόκληρη ζωή στο «Ανφιλντ» και τη Λίβερπουλ, ο Στίβεν Τζέραρντ ο εμβληματικός αρχηγός των Κόκκινων έλαβε τη μεγάλη απόφαση να αποχωρήσει.

O άγγλος διεθνής επιβεβαίωσε την είδηση που από την Πέμπτη είχε φέρει στη δημοσιότητα ο βρετανικός Τύπος λέγοντας: «Αυτή ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου. Η απόφαση πάρθηκε γιατί θέλω να αποκτήσω μία διαφορετική εμπειρία στην καριέρα μου και στη ζωή μου, ώστε να μην μετανιώσω στο τέλος της καριέρας μου».

Και ο Τζέραρντ συνέχισε: «Από τώρα έως το τελευταίο ματς της περιόδου θα τα δώσω όλα ώστε η Λίβερπουλ να κερδίζει αγώνες».

Καταλήγοντας είπε: «Ως τελευταίο μήνυμα, θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς που κάνουν την Λίβερπουλ σπουδαία, τους φιλάθλους της: Ηταν μεγάλη τιμή να σας εκπροσωπώ ως παίκτης και αρχηγός. Απήλαυσα κάθε δευτερόλεπτο κι εύχομαι να τελειώσω την καριέρα μου στην Λίβερπουλ με την κατάκτηση ενός τίτλου».

Το συμβόλαιο του 34χρονου μέσου λήγει το καλοκαίρι και θα συνεχίσει πιθανότητα την καριέρα του στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι τόσο η διοίκηση όσο και το τεχνικό επιτελείο, επιθυμούν την ανανέωση της συνεργασίας το.

Στη μετά-Μποσμάν εποχή τέτοια πίστη σε έναν σύλλογο είναι εξαιρετικά σπάνια, εξ ού και η περίπτωση του Τζέραρντ μοναδική.

Στα 17 χρόνια που αγωνίσθηκε με τη Λίβερπουλ, ο Τζέραρντ έπαιξε σε 695 αγώνες, πέτυχε 180 γκολ και κατέκτησε δέκα τίτλους, μεταξύ των οποίων και το Τσάμπιονς Λιγκ στον επικό τελικό απέναντι στη Μίλαν το 2005.