Εντός της ημέρας αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Πρίντεζι το πλοίο Norman Atlantic, η ρυμούλκηση του οποίου ξεκίνησε στις 18.15 της Πέμπτης.

Το πλοίο θα ερευνηθεί εξονυχιστικά προκειμένου να διαπιστωθεί έαν σε κάποιους από του χώρους του εντοπιστούν άτομα που θεωρούνται αγνοούμενα ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και η έρευνα των πραγματογνωμόνων για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το γκαραζ.

Εν τω μεταξύ το βράδυ της Πρωτοχρονιάς οι συγγενείς του Γιώργου Δούλη που είχε αρχικά ανακοινωθεί ως νεκρός ενημερώθηκαν πως θεωρείται αγνοούμενος. Ετσι με βάση τα νεώτερα στοιχεία οι επίσημα ταυτοποιημένοι έλληνες που έχασαν τη ζωή τους στο ναυτικό δυστύχημα είναι δύο και οι έλληνες αγνοούμενοι 10.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού «με επίσημο έγγραφό του που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης (RCC ROMΑ) προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωστοποιείται ότι λόγω λανθασμένης πιστοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων Ιταλικών Αρχών, ο Δούλης Γεώργιος δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος».

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη δυσφορία αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος που χειρίζονται την υπόθεση καθώς όπως έλεγαν «δεν γίνεται να παίζουν με την αγωνία των συγγενών των αγνοουμένων. Δεν γίνεται τη μια να λέμε στην οικογένεια ότι ο άνθρωπος τους είναι νεκρός και μετά αγνοούμενος».

Σύμφωνα με πληροφορίες στο έγγραφο των ιταλικών Αρχών στην αγγλική γλώσσα σημειώνεται η έκφραση by mistake σχετικά με την αρχική ενημέρωση πως ο Γ. Δούλης είναι νεκρός.