Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού που πρόβαλε το Σάββατο η ΝΕΡΙΤ ήταν στην πραγματικότητα διάγγελμα, καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ, σε μια ανακοίνωση που προκάλεσε και την αντίδραση της κυβέρνησης.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ άφωνο παρακολούθησε τον τρόπο με τον οποίο η κατ΄ όνομα "δημόσια" τηλεόραση ΝΕΡΙΤ παρουσίασε ως "συνέντευξη" το διάγγελμα του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση.

»Το τηλεοπτικό αποτέλεσμα που παρήχθη προσβάλει τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Η χθεσινή εικόνα που παρουσίασε η ΝΕΡΙΤ δυστυχώς επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ορθότητα της σταθερής απόφασης της ΕΣΗΕΑ να μην αναγνωρίζει το μόρφωμα της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ.

»Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ενόψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων για τη χώρα, επαναλαμβάνει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να λειτουργούν πρώτα απ’ όλα ως δημοσιογράφοι και να υπερασπίζονται την δημοσιογραφική δεοντολογία, μένοντας μακριά από κομματικά παιχνίδια».Και η απάντηση της κυβέρνησης

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών απάντησε η ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα λογοκρισίας και φίμωσης από ένα σωματείο που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται τη δημοσιογραφική δουλειά, το δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης και το δικαίωμα των δημοσιογράφων να θέτουν ερωτήσεις στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους» είπε συγκεκριμένα η κ. Ασημακοπούλου.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι ίδιοι που απαιτούν να μην υπάρχει καμία παρέμβαση στους δημοσιογράφους παρεμβαίνουν και απαξιώνουν τους συναδέλφους τους. Είναι οι ίδιοι που, όπως σημείωσε, «δεν αισθάνθηκαν ποτέ την ανάγκη να παρέμβουν σε οποιοδήποτε συκοφαντικό δημοσίευμα και στη λάσπη που εκτοξεύουν τα φιλικά τους κομματικά έντυπα».

Η εκπρόσωπος της ΝΔ εξαπέλυσε και βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι οι ίδιοι που δεν βρήκαν να πουν ούτε μια λέξη, όταν η Αυγή κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο "Τρομοκρατική οργάνωση το Μαξίμου". Η αλά καρτ "ευαισθησία" όμως έχει ονοματεπώνυμο. Και αυτό είναι: ΣΥΡΙΖΑ!».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από