Δύο αγωνιστικές μέσα σε 48 ώρες περιλαμβάνει, παραδοσιακά, το πρόγραμμα της Πρέμιερ Λιγκ, την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η αρχή γίνεται την Παρασκευή, με το πλήρες «μενού» της Boxing Day, όπου η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Γουέστ Μπρομ.

Οι πρωταθλητές θα παραταχθούν ξανά χωρίς τους βασικούς πυλώνες της επιθετικής γραμμής, καθώς εκτός παραμένουν οι Αγουέρο, Τζέκο, Γιόβετιτς κι αυτό είναι αναμφισβήτητα το πιο δύσκολο εμπόδιο που καλούνται να ξεπεράσουν.

Το περασμένο Σάββατο δε συνάντησαν προβλήματα απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας (3-0), ενώ ακολουθούν διαδοχικά εντός έδρας ματς με την Μπέρνλι (Κυριακή), τη Σάντερλαντ (Πρωτοχρονιά) και τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ (4/1, κύπελλο). Άρα η νίκη στο «Χόθορνς» έχει καθοριστική σημασία.

Την ίδια ώρα η Τσέλσι θα αγωνιστεί εναντίον της τέταρτης και της πέμπτης της βαθμολογίας.Την Παρασκευή υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ του Σαμ Αλαρνταϊς, ο οποίος δεν έχει νικήσει ποτέ τον Ζοζέ Μουρίνιο, αλλά του έχει πάρει τρεις ισοπαλίες, όλες στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ακολουθεί ακόμα πιο δύσκολη αποστολή, εναντίον της Σαουθάμπτον στο «Σεντ Μέρις» κι όλα αυτά με το «εύθραυστο» προβάδισμα των τριών βαθμών και την πίεση που ασκεί η Σίτι.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδέχεται να υποφέρει το τριήμερο. Τα προβλήματα τραυματισμών είναι πάρα πολλά και οι διαδοχικοί αγώνες με τη Νιούκαστλ στο «Ολντ Τράφορντ» και εν συνεχεία με την Τότεναμ στο Λονδίνο μοιάζουν με «γολγοθά».

Όμως, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν μαζέψει 19 βαθμούς στους 7 τελευταίους αγώνες τους, ενώ επιπλέον η Boxing Day είναι γούρικη καθώς από τότε που θεσπίστηκε η Πρέμιερ Λιγκ (1992) έχουν ηττηθεί μόνο μία φορά.

Κι η Λίβερπουλ είχε κάποτε καλή παράδοση την επομένη των Χριστουγέννων, όμως στις δύο τελευταίες σεζόν που προπονητής της είναι ο Μπρένταν Ρότζερς, έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες.

Αν αποτύχει να νικήσει τη Μπέρνλι την Παρασκευή τότε ίσως βρεθεί κάτω από τη δέκατη θέση, που είναι η χαμηλότερη από το 1992! Τουλάχιστον είναι η «τυχερή» του εορταστικού προγράμματος, καθώς το επόμενο παιχνίδι της, με αντίπαλο τη Σουόνσι, θα διεξαχθεί το βράδυ της Δευτέρας.

Τέλος η Αρσεναλ παραμένει στο Λονδίνο για το τριήμερο, καθώς την Παρασκευή υποδέχεται την ΚΠΡ ενώ την Κυριακή παίζει στο «Απτον Παρκ» εναντίον της Γουέστ Χαμ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο επόμενων αγωνιστικών της Premier League:

Παρασκευή (Boxing Day):

Τσέλσι-Γουέστ Χαμ

Μπέρνλι-Λίβερπουλ

Κρίσταλ Πάλας-Σαουθάμπτον

Εβερτον-Στόουκ Σίτι

Λέστερ-Τότεναμ

Μάντσεστερ Γ.-Νιούκαστλ

Σάντερλαντ-Χαλ

Σουόνσι-Αστον Βίλα

Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Σίτι

Αρσεναλ-ΚΠΡ

Κυριακή:

Τότεναμ-Μάντσεστερ Γ.

Σαουθάμπτον-Τσέλσι

Αστον Βίλα-Σάντερλαντ

Χαλ-Λέστερ

Μάντσεστερ Σίτι-Μπέρνλι

ΚΠΡ-Κρίσταλ Πάλας

Στόουκ Σίτι-Γουέστ Μπρομ

Γουέστ Χαμ-Αρσεναλ

Νιούκαστλ-Εβερτον

Δευτέρα:

Λίβερπουλ-Σουόνσι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)

Τσέλσι 42

Μάντσεστερ Σίτι 39

Μάντσεστερ Γ. 32

Γουέστ Χαμ 31

Σαουθάμπτον 29

Άρσεναλ 27

Τότεναμ 27

Σουόνσι 25

Νιούκαστλ 23

Λίβερπουλ 22

Έβερτον 21

Άστον Βίλα 20

Στόουκ Σίτι 19

Σάντερλαντ 19

Γουέστ Μπρομ 17

ΚΠΡ 17

Κρίσταλ Πάλας 15

Μπέρνλι 15

Χαλ 13

Λέστερ 10