Από το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας), η ταινία The Interview,είναι πλέον διαθέσιμη για ενοικίαση στο Διαδίκτυο σε δημοφιλείς υπηρεσίες όπως οι Google Play, YouTube Movies αλλά και στο δίκτυο των χρηστών της παιχνιδομηχανής Microsoft Xbox.

Η Sony Pictures ανακοίνωσε επίσης, ότι η ταινία μπορεί να ενοικιαστεί στον ειδικό ιστότοπο της εταιρείας, όπου οι σινεφίλ μπορούν να την παρακολουθήσουν σε υψηλή ποιότητα HD (High Definition).

Παράλληλα, η Sony Pictures ενημέρωσε ότι αναζητά και άλλες συνεργασίες για την ευρύτερη διανομή της ταινίας, η επίσημη πρεμιέρα της οποίας ακυρώθηκε πριν από λίγες ημέρες εξαιτίας της κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκαν τα συστήματα των ηλεκτρονικών της υπολογιστών της. Η Ουάσιγκτον κατηγορεί για την επίθεση αυτή τη Βόρεια Κορέα.

Η διάθεση της ταινίας μέσω Διαδικτύου ξεκίνησε μια ημέρα πριν από την προβολή της ταινίας σε περιορισμένο αριθμό κινηματογραφικών αιθουσών των ΗΠΑ.

H Google με ανακοίνωσή της δήλωσε ότι στάθμισε τις επιπτώσεις από την προβολή της και κατέληξε στη συμφωνία με τη Sony Pictures.

Το CNN ανέφερε εξάλλου η Sony ήταν σε διαπραγματεύσεις και με την Apple για να είναι διαθέσιμη η ταινία και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος iTunes, οι οποίες όμως δεν καρποφόρησαν.

Εν τω μεταξύ, το FBI προειδοποίησε τα σινεμά που θα προβάλουν τελικά την ταινία ότι υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι.

Μάλιστα, στελέχη της υπηρεσίας θα επισκεφθούν τους κινηματογράφους για να τους ενημερώσουν για τους κινδύνους.

Ωστόσο, αξιωματούχοι τονίζουν ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο που να θέτει στο στόχαστρο τους θεατές.

Υπενθυμίζεται ότι η κωμωδία, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-ουν, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τη Βόρεια Κορέα.

Ακολούθησε κυβερνοεπίθεση στη Sony Pictures, από οργάνωση που ζητούσε την απόσυρση της ταινίας από τις αίθουσες. Η οργάνωση απείλησε με επιθέσεις κατά κινηματογράφων που θα πρόβαλλαν την ταινία.

Η Βόρεια Κορέα έχει αρνηθεί ότι εμπλέκεται στην κυβερνοεπίθεση.

Η Sony Pictures αποφάσισε αρχικά να αποσύρει την ταινία. Μετά από τις επικρίσεις του Χόλιγουντ, όμως, αποφάσισε να την προβάλει σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών.

Ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε, μάλιστα, «λάθος» την απόφαση της εταιρείας να μην προβάλει την ταινία στις αίθουσες.