Ηταν ντεφορμέ ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο παιχνίδι του για τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ εναντίον της Γκινγκάμπ, πιο ντεφορμέ όμως ήταν ο Αγγελος Αναστασιάδης. Η ήττα με 2-1 από τους Γάλλους (ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στη φάση των ομίλων) και ο αποκλεισμός από τις 32 του θεσμού ήρθε ως αποτέλεσμα της επικράτησης του Γκουρβενέκ επί του Αναστασιάδη στη σκακιέρα του αγώνα. Ισως ο γάλλος προπονητής να είχε περισσότερα «πιόνια», όμως και ο Αναστασιάδης με τις τρεις αλλαγές που πραγματοποίησε, βγάζοντας τους Περέιρα, Γκολάσα και Κάτσε, ουσιαστικά έκαψε τα δικά του ατού, αφού ο Περέιρα με την ποιότητα που έχει θα μπορούσε να απειλήσει περισσότερο από τον Παπαδόπουλο, ο Γκολάσα ήταν από τους καλύτερους παίκτες (με βάση τη μέτρια εικόνα του ΠΑΟΚ) μέχρι την αντικατάστασή του, ενώ ο Κάτσε όχι μόνον έκοβε και βοηθούσε στην ανάπτυξη, αλλά απειλούσε και με σουτ. Ο Μάρτενς αποδείχθηκε ότι δεν είχε να προσφέρει τίποτε, ενώ ο Μαντούρο στο διάστημα που αγωνίστηκε δεν φάνηκε καθόλου.

ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΕΙ. Ο Αναστασιάδης, ο οποίος φημίζεται για την ικανότητά του να ανακατεύει την τράπουλα στα παιχνίδια και να αλλάζει τις ισορροπίες, χθες ανακάτεψε την ίδια του την ομάδα δίχως να μπορέσει να φέρει κάποιο αποτέλεσμα και τώρα θα πρέπει να βρει τρόπο ώστε να διαχειριστεί τις δύο βαριές ήττες, στο πρωτάθλημα από την Ξάνθη και χθες από την Γκινγκάμπ.

Ο Γκουρβενέκ, όπως και στο πρώτο παιχνίδι στην Γαλλία, έτσι και χθες είχε διαβάσει πολύ καλά τον ΠΑΟΚ. Εκανε ό,τι έπρεπε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και επιβεβαίωσε αυτό που είχε πει μία ημέρα πριν από το παιχνίδι: «Δεν ήρθαμε για την ισοπαλία, ήρθαμε για να παίξουμε ποδόσφαιρο». Ο Αναστασιάδης δεν κατάφερε σε καμία στιγμή να ξαφνιάσει τον αντίπαλο προπονητή, ενώ το κενό στο κέντρο της άμυνάς του με την παρουσία του Τζαβέλλα φάνταζε ακόμη μεγαλύτερο.

Η Γκινγκάμπ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στις 32 του Γιουρόπα Λιγκ με δύο γκολ του Μποβί στο 7′ και στο 83′. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε 1-1 στο 22′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αθανασιάδη. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Η Γκινγκάμπ στο 32′ με τον Σανκαρέ και ο ΠΑΟΚ στο 52′ με τον Αθανασιάδη.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Τζαβέλλας, Βίτορ, Σκόνδρας, Ρατς, Γκολάσα (53′ Μάρτενς), Κάτσε (77′ Μαντούρο), Τζανδάρης, Περέιρα (61′ Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Γκινγκάµπ: Λεσλ, Γιάκομπσεν, Ανγκουά, Σορμπόν, Λεβέκ, Σανκαρέ, Μποβί, Ματίς, Γιαταμπαρέ (46′ Πιεντ), Ζιρές (86′ Ντος Σάντος), Μαντάν (75′ Κερμπράτ).

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Κάποιοι δεν πρέπει να φοράνε τη φανέλα του ΠΑΟΚ

«Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ γιατί κάποιοι δεν πρέπει να φοράνε τη φανέλα του ΠΑΟΚ και δεν θα την ξαναφορέσουν. Ηθελα να είμαι δίκαιος μαζί τους για να μη λένε ότι δεν τους έδωσα ευκαιρίες. Δυστυχώς για τα υπόλοιπα παιδιά και για μένα δεν έπρεπε να γίνει έτσι» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Αγγελος Αναστασιάδης, φανερά απογοητευμένος από τις αλλαγές που πραγματοποίησε. «Για την ήττα φταίω καθαρά εγώ. Το πανηγύρι αυτό τελείωσε όμως. Το να χάσεις ένα παιχνίδι δεν είναι κάτι. Το να μπαίνεις για να βοηθήσεις και να τρέχεις λιγότερο από αυτούς που είναι ήδη μέσα και να βγαίνεις σιδερωμένος, αυτό είναι άσχημο».