Με αφορμή την υπερψήφιση της τροπολογίας της Κυβέρνησης αναφορικά με την φοίτηση των κρατουμένων (καταδίκων και υποδίκων) φοιτητών και σπουδαστών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε:

«Με πολλά κόμματα του Κοινοβουλίου μας χωρίζει χάσμα ιδεολογικό σε επίπεδο κοινωνικό και πολιτικό. Όμως, σήμερα, η Βουλή, με την ομόφωνη αποδοχή και υπερψήφιση της πρότασης της Κυβέρνησης για το ζήτημα της φοίτησης των κρατουμένων, απέδειξε πως, όταν επικρατεί σύνεση, μπορεί να ομονοεί.

»Εύχομαι αυτό να το κάνει και για σπουδαιότερα ζητήματα για τη λειτουργία του πολιτεύματος, όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος και η εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

»Όσον αφορά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει λόγο για «ανάλγητη στάση της Κυβέρνησης», είμαι υποχρεωμένος να υπενθυμίσω στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η υποκρισία και ο καιροσκοπισμός του δεν έχει όρια. Κι’ αυτό διότι η διέξοδος που δόθηκε με την τροπολογία μας, στο πρόβλημα της φοίτησης των κρατουμένων, στηρίζεται στο νομοθέτημα για την ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκια) των κρατουμένων, νομοθέτημα το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε.

»Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι χθες βράδυ δεν είχε πρόταση για λύση στο ζήτημα των κρατουμένων φοιτητών και για τριάντα (30) ημέρες επιδίδετο σε ανούσιες ασκήσεις εντυπωσιασμού, με μόνο μέλημά του την πρόκληση αναστάτωσης και αναταραχής, σταθερό, εξάλλου, γνώρισμά του.

Αυτό και αν δεν είναι αναλγησία!».