Το 30% της ψυχής του κόσμου του Ολυμπιακού επικαλέστηκε να είχαν όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα ο Μίτσελ μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ισπανός τεχνικός ήταν απογοητευμένος για τη δεύτερη συνεχόμενη αποτυχία της ομάδας του στο Γ. Καραϊσκάκης και παραδέχτηκε ότι υπάρχει θέμα ψυχολογίας.

« Έχουμε δείξει πολύ άσχημη εικόνα. Βγάλαμε αδυναμίες και σε μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός άσχετα από το σκορ δεν αξίζει τέτοια εικόνα. Η αντίπαλη ομάδα έκανε τρία σουτ και πέτυχε δύο γκολ. Το ένα σε αντεπίθεση. Αυτό πραγματικά δείχνει πως δεν ήμασταν στο παιχνίδι», υπογράμμισε ο Μίτσελ.

Ο ισπανός προπονητής μίλησε για το πρόβλημα που υπάρχει στον Ολυμπιακό: «Ναι υπάρχει θέμα ψυχολογίας. Ο κόσμος είναι πιο αισιόδοξος από εμάς. Για 90 λεπτά δεν σταματά να μας εμψυχώνει. Ο κόσμος απέδειξε σήμερα τι σημαίνει Ολυμπιακός. Δεν σταμάτησε ποτέ να μας υποστηρίζει. Αν είχαμε το 30% της ψυχής του κόσμου δεν θα είχαμε χάσει τους βαθμούς. Πιστεύουμε πως θα είμαστε καλά με την Μάλμε. Φυσικά πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν και τον αντίπαλο. Οι φίλαθλοι γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι στον Ολυμπιακό. Μακάρι να το γνωρίζαμε το ίδιο καλά όλοι μας. Και πρώτους απ’ όλους εγώ».

Σε ερώτηση για την ευκολία που δέχεται γκολ στις αντεπιθέσεις ο Ολυμπιακός ο Μίτσελ είπε : «Απέναντι στον ΠΑΟΚ δεν συνέβη αυτό που λέτε όπως έγινε στο παιχνίδι με τα Γιάννινα. Πολλές φορές στις συνεντεύξεις Τύπου προσπαθώ να ξεφύγω γιατί δεν μπορώ να πω τα πράγματα όπως τα σκέφτομαι. Είναι κάτι ανεξήγητο όπως στην αντεπίθεση που δεχθήκαμε γκολ. Εσείς που είδατε το ματς θα καταλάβατε πως δεν είχαμε κανέναν αμυντικό πίσω. Η δουλειά μου είναι να οργανώνω την ομάδα. Πολλές φορές θέλω να έχω παίκτη με κάθε αντίπαλο αλλά δεν γίνεται. Στην φάση του Ίλιτς πιστεύετε ότι είχα δώσει τέτοια οδηγία;»

Για την εικόνα που δείχνει ο Ολυμπιακός εδώ και ένα μήνα, ο Ερυθρόλευκος προπονητής υποστήριξε: «Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Πολλές από τις λύσεις έχουν να κάνουν με την επιλογή παικτών, την τακτική και τις στρατηγικές. Εχουμε εκτελέσει πολλά κόρνερ, πολλές σέντρες και κατοχή μπάλας και κανένας εκ των δύο φορ δεν έχει βρει στόχο. Αυτό είναι πραγματικά απίστευτο. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που ξεπερνάει την λύση που θέλουμε να βρούμε. Το γεγονός πως κερδίζουμε με 2-1 και δεχόμαστε γκολ από αντεπίθεση αυτό είναι πραγματικά απίστευτο».

Αναφερόμενος στην αλλαγή του Φορτούνη, ο κόουτς του Ολυμπιακού υπογράμμισε: «Είναι αλήθεια πως όταν βγήκε μείναμε και πίσω στο σκορ. Δεν λέμε φυσικά πως έφταιγε εκείνος. Όμως εάν ασχοληθούμε με το ποιος μπαίνει και βγαίνει και το εάν η αλλαγή μπορεί να επηρεάσει, κοιτάζουμε το πρόβλημα επιφανειακά και όχι σε βάθος».

Κασάμι:«Επρεπε να τιμωρήσουμε νωρίς τον ΠΑΣ Γιάννινα»

Ο Παϊτίμ Κασάμι που πέτυχε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού και έτρεξε να δώσει το χέρι του στον Μίτσελ, υπογράμμισε: «Του αφιέρωσα το γκολ γιατί πέρασα ένα δύσκολο μήνα. Τον ευχαρίστησα για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και την αυτοπεποίθηση που μου έδωσε. Είμαι όμως πολύ αναστατωμένος για το αποτέλεσμα. Έπρεπε να τιμωρήσουμε πιο νωρίς τον ΠΑΣ και να σημειώσουμε περισσότερα γκολ , αλλά και να αμυνθούμε καλύτερα. Είχαμε δύο άσχημα αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα, όμως πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να συγκεντρωθούμε στη συνάντηση με τη Μάλμε. Το μόνο που μετράει είναι η η νίκη. Έχω πίστη στην ανατροπή, έχουμε ποιότητα αλλά πρέπει ο καθένας μας να είναι συγκεντρωμένος να δίνει το 100% των δυνατοτήτων του και την ψυχή του. Ούτε η ομάδα ούτε ο κόσμος αξίζουν τέτοια αποτελέσματα».

Από την πλευρά του ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Πετράκης αναφέρθηκε στη μεγάλη αξία του αποτελέσματος που πήρε η ομάδα του παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε: «Προερχόμαστε από ένα πολύ κακό αποτέλεσμα την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα μας. Ξέραμε πως παίζαμε με την πιο καλή ομάδα στην Ελλάδα και πως θα μας ασκούσε πίεση λόγω της ήττας από τον ΠΑΟΚ. Ηρθαμε με πολλά προβλήματα και αυτό δίνει μεγάλη αξία στην προσπάθεια μας και το αποτέλεσμα. Σε αυτά τα ματς θέλεις και τύχη. Σημειώσαμε ένα γκολ σε μία επίθεση και σε ένα σημείο όπου ο αντίπαλος δεν είχε περιθώρια. Αυτό να μας γίνει μάθημα για την συνέχεια. Πως μία ομάδα θέλει προσπάθεια και σταθερά βήματα. Για να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και όχι όπως έγινε στο ματς με τον ΟΦΗ. Τα παιδιά που αξίζουν θα κερδίσουν μία θέση. Εγώ στην πράξη δείχνω πως τα στηρίζω και θα πάρουν ευκαιρίες. Ήθελα να ευχηθώ στον Ολυμπιακό να συνεχίσει την πορεία του στην Ευρώπη ».

Ο Αλβάρο Μποτία που ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα αναμένεται να είναι έτοιμος στον αγώνα με τη Μάλμε για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ την ερχόμενη Τρίτη στο Γ. Καραϊσκάκης. Οσον αφορά στον Λούκα Μιλιβόγεβιτς, την Κυριακή θα εκτιμηθεί η κατάστασή του τραυματισμού του. Ο σέρβος αμυντικός μέσος που αντικαταστάθηκε στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο μετέβη σε νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε εξετάσεις.