Τεταμένη ήταν η κατάσταση το πρωί της Δευτέρας στο Χονγκ Κονγκ μετά από μια νύχτα συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας οι οποίοι προσπάθησαν να αποκλείσουν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης. Σε σκηνές που πλέον έχουν γίνει γνώριμες για την πόλη, διαδηλωτές με ομπρέλες -«σύμβολο» του κινήματος- βρέθηκαν απέναντι σε αστυνομικούς με γκλομπ, δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού.

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το πρωί σε ένα εμπορικό κέντρο κοντά στο διοικητήριο. Νωρίτερα, ο απολογισμός ήταν στις 40 συλλήψεις.

Το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα, εκατοντάδες διαδηλωτές εφοδιασμένοι με κράνη και ομπρέλες προσπάθησαν να αποκλείσουν την έδρα της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας. Ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και ομπρέλες νερού προς την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού και κλομπ για να τους απωθήσει.

«Θέλουμε πραγματική δημοκρατία», φώναζαν οι διαδηλωτές που ήθελαν να κυκλώσουν την έδρα της κυβέρνησης και να παραλύσουν τη λειτουργία της εκτελεστικής εξουσίας.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της νύχτας, είχε τραυματιστεί άγνωστος αριθμός διαδηλωτών και 11 αστυνομικοί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από